Exposlanec chce omluvu od Nečase: Já Topolánka nesestřelil

12.09.2012 11:53

Premiér Petr Nečas se nejspíš opět bude muset omlouvat. Tentokrát svému stranickému kolegovi a bývalému poslanci Juraji Ranincovi, který po něm požaduje omluvu za to, že jej premiér zařadil do skupiny zrádců, kteří v roce 2009 přispěli k pádu Topolánkovy vlády. Jinak prý Nečase požene před stranickou smírčí komisi.

Exposlanec chce omluvu od Nečase: Já Topolánka nesestřelil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schůzi vlády se projednávaly mimo jiné i pokračující metanolové otravy

„Vaším opakovaným vyjádřením k mé osobě se cítím poškozen, protože jsem 24. března 2009, ani nikdy předtím jako poslanec Parlamentu České republiky nehlasoval pro vyslovení nedůvěry vládě Mirka Topolánka,“ napsal Raninec premiérovi v dopise, který má k dispozici deník Právo.

Premiér Nečas v sobotním rozhovoru pro deník Právo řekl, že premiéry z ODS vždy potápěli straničtí kolegové. Mezi těmi, kteří v roce 2009 sestřelili vládu Mirka Topolánka, jmenoval vedle Vlastimila Tlustého a Jana Schwippela i Juraje Ranince.

Ten však podle serveru Novinky.cz namítá, že tehdy hlasoval proti návrhu na vyslovení nedůvěry Topolánkově vládě, stejně jako Nečas a všichni další poslanci ODS. Zároveň mu vzkázal, že nyní jako drobný živnostník nemá čas dokazovat všem v ODS, že byl nařčen neprávem.

Raninec patřil společně s kolegy Tlustým a Schwippelem do skupiny rebelů, kteří vyčítali premiéru Mirku Topolánkovi odklon od programu ODS. Přesto v zásadních hlasováních vždy dodržel stranickou disciplínu a na rozdíl od Tlustého se Schwippelem nepodpořil ani pád vlády.   


 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…