Exsenátor Hlavatý, kvůli kterému se organizovaly doplňovací volby, hlásí z Hannoveru: Volby nesleduji, jdu na večeři...

14.01.2018 16:16

Ve stínu prvního kola prezidentských voleb v sobotu vyvrcholily i doplňovací volby senátora na Trutnovsku. Historicky poprvé se stalo, aby se takových voleb účastnil dosavadní senátor, jehož mandát zanikl. Peripetie kolem senátora, pak poslance a pak senátního kandidáta Jiřího Hlavatého jsou dobře známé. Voliči pro ně ale příliš pochopení neměli a tak Hlavatý ve druhém kole neuspěl.

Exsenátor Hlavatý, kvůli kterému se organizovaly doplňovací volby, hlásí z Hannoveru: Volby nesleduji, jdu na večeři...
Foto: podnikatel.cz
Popisek: Jiří Hlavatý

Hlavatý sám kauzu oživil několika pozoruhodnými výroky, zejména když na dotazy novinářů ohledně nákladů na zcela zbytečné volby podrážděně odpověděl, ať jdou za těmi, kdo jej kroužkovali ve volbách do Poslanecké sněmovny, a ne za ním.

Přesto si však i po porážce myslí, že vina nebyla jen na jeho straně. „Řada novinářů mi řekla, že to bylo referendum proti Babišovi,“ předložil v rozhovoru pro Aktuálně.cz vysvětlení svého neúspěchu. Podle něj se prostě všechny strany spojily proti hnutí ANO. A pak ještě doplnil, že mu spousta novinářů říkala, že kdyby kandidoval sám za sebe a ne za hnutí ANO, mohl dopadnout lépe.

Majitel textilky Juta se pak novinářům přiznal, že jej letošní senátní volby vlastně ani moc nebraly. Dokonce do té míry, že jako kandidát vůbec nešel volit. „Teď jsem v Hannoveru se svými kolegy, prodejními manažery. Půjdeme společně na večeři, oslavíme krásný den, který jsme měli,“ odpověděl bezelstně. "Volby jsem nesledoval, nevolil jsem. Kdyby mi novináři nevolali, tak bych to ani nevěděl. Nejsem na tom závislý," dodal.

Vinu za celou kauzu, při které byl coby senátor zvolen do Poslanecké sněmovny, čímž přišel o mandát senátora, následně se vzdal i mandátu poslance a znovu kandidoval do Senátu, si ovšem neklade. Nikdo podle něj nevěděl, že mandát senátora zaniká hned po volbách a ne až složením slibu. „Já jsem měl dneska asi deset telefonátů a všech novinářů jsem se ptal, jestli to věděli. A nikdo z nich to nevěděl. Všichni si mysleli, že mandát senátora končí až tím, když složím slib poslance,“ trvá na svém.

Proto jej velmi mrzí, že z něj lidé kvůli celé kauze dělají „blbečka a hlupáka“.

  • Původní zdroj ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…