FOTO Prezident Zeman absolvoval v Nymburku ještě jednu návštěvu. U profesora, kterému to slíbil

21.04.2018 14:31

Ve čtvrtečním pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov se prezident vysmál velké většině ústavních právníků. Označil je za žvanily. Dva ústavní právníky prý ale přece jen uznává a rád se s nimi pobaví o možnostech, které má jako prezident při sestavování vlády. V sobotu svůj slib částečně splnil.

FOTO Prezident Zeman absolvoval v Nymburku ještě jednu návštěvu. U profesora, kterému to slíbil
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky Miloš Zeman konstatoval, že většinu ústavních právníků považuje za žvanily, od kterých si příliš nechce nechat mluvit do toho, jak postupuje při sestavování vlády a zda by se nějak měly měnit pravomoci hlavy státu. Zda by např. prezident republiky měl mít jen jeden pokus na jmenování premiéra a tak podobně.

I mezi ústavními právníky jsou však osobnosti, jejichž názory Zemana zajímají. Jsou jimi profesor Václav Pavlíček a právník a dlouholetý politik Zdeněk Jičínský.

„Víte, já mám k ústavním právníkům krajní nechuť, protože velká část z nich jsou žvanilové, ale plánuji někdy na červen, červenec, až budou mít čas i já, že bych si pozval dva ústavní právníky, které uznávám, a to jsou profesoři Pavlíček a Jičínský a o těchto věcech si s nimi velmi rád popovídám,“ uvedl Zeman.   

V sobotu prezident Zeman svůj slib částečně splnil, když se u příležitosti svého vystoupení na sjezdu komunistů setkal také se Zdeňkem Jičínským. Server ParlamentníListy.cz získal foto z tohoto setkání.

Foto: Pražský hrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …