FOTO Zdeněk Svěrák zasáhl do voleb

05.09.2018 14:50

Zdeněk Svěrák znovu vyjádřil svůj názor na českou politiku. Tentokrát tak učinil tím, že podpořil kandidáta Jiřího Ptáčka z TOP 09 na starostu Prahy 3.

FOTO Zdeněk Svěrák zasáhl do voleb
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

Komunální volby se nám kvapem blíží a politici se stále intenzivněji snaží oslovit voliče. Někdo to zkouší přes sliby, co všechno bude zadarmo, další se pokouší oslovit voliče telefonním seznamem. A někdo doufá, že mu k lepšímu volebnímu výsledku pomůže podpora od známých tváří.

Do třetí jmenované skupiny patří i kandidát na starostu v Praze 3 Jiří Ptáček, který vystupuje v barvách TOP 09. Před Žižkovským divadlem ho podpořil Zdeněk Svěrák, jeden z tvůrců slavného českého velikána Járy Cimrmana, který by se nepochybně stal největším Čechem, kdyby opravdu existoval.

Ptáček na sociální síti Facebook zdůraznil, že si podpory od Zdeňka Svěráka velmi cení a že ji vnímá jako zavazující.

V pondělí jsme natočili video se Zdeňkem Svěrákem. On je pro mě už od dětství ta nejvíc největší filmová celebrita. Jeho podpora je zavazující, abych neprovedl v politice nějakou vylomeninu,“ napsal. A přidal smajlíka.

V rozhovoru uveřejněném na serveru strany prozradil, že jako jeden z velkých problémů na Praze 3 vnímá malý rozsah investic.

„V rámci asanace měla být zbourána významná část Žižkova. Desítky let se v těch místech prakticky neinvestovalo. Zatímco v okolí Jiřáku má většina domů krásně zrenovovanou fasádu a nové podniky přibývají jako houby po dešti, tak v okolí Koněvovy ulice situace zrovna veselá není. A nejde jen o hmotnou stránku věci, ale i o kumulaci dalších problémů jako sprejerství, drogy nebo vandalismus,“ podotkl ve vyjádření z roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…