FOTO Zeman přijel do Srbska. Takto ho přivítali

01.04.2014 12:43

Prezident Miloš Zeman s manželkou zahájil dvoudenní státní návštěvu Srbska. Na bělehradském letišti vládní speciál přistál po jedenácté hodině dopoledne. Po jednání se srbským protějškem Nikolićem čeká Zemana i soukromé setkání s premiérem.

FOTO Zeman přijel do Srbska. Takto ho přivítali
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman se svým srbským protějškem Tomislavem Nikolićem

Oproti plánovanému programu došlo ke změně. Miloš Zeman se nakonec nesetká s dosavadním prvním vicepremiérem a budoucím premiérem Aleksandarem Vučićem, který prý na českého prezidenta nemá čas. Spekuluje se, že důvodem mohou být přístupové rozhovory s EU v Bruselu, které nedávno začaly, nebo sestavování nové vlády.

Přitom je to právě Vučić, který je považován za hlavního hybatele politického dění v Srbsku. Jeho strana nedávno vyhrála předčasné parlamentní volby s výraznou nadpoloviční většinou.

Po příletu do Bělehradu se Miloš Zeman setkal se svým protějškem Tomislavem Nikolićem, před Palácem Srbska se konal slavnostní uvítací ceremoniál s nejvyššími státními poctami. Po něm se hlavy států odebraly k jednání mezi čtyřma očima.

Po následném jednání prezidentských delegací čeká Zemana oběd pořádaný premiérem Dačićem, položení věnce k hrobu neznámého vojína nebo zahájení výstavy ve Vojenském muzeu v pevnosti Kalemegdan. V Bělehradu zůstane český prezident do čtvrtečního rána, kdy odcestuje na státní návštěvu Slovinska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…