Fiala na pirátském fóru. Jeden jeho výrok odhalil vše, má jasno bývalý ODSák

16.01.2024 22:06 | Monitoring

„Fiala veřejně přiznal, že ODS si s Piráty rozumí. Pak nám ostatním nezbývá než definitivně zamávat ODS na rozloučenou,“ komentuje Ivo Strejček, bývalý europoslanec za ODS, poradce exprezidenta Václava Klause, vystoupení premiéra a předsedy ODS Petra Fialy na celostátním fóru Pirátů. Na základě jeho slov je podle něj čas se zamyslet nad cestou i směrem, kterými prošla pod předsedováním Fialy kdysi silná a jasně pravicová konzervativní ODS.

Fiala na pirátském fóru. Jeden jeho výrok odhalil vše, má jasno bývalý ODSák
Foto: Archiv IS
Popisek: Ivo Strejček

Úvodem se Ivo Strejček ve své úterní glose na Institutu Václava Klause věnuje otázce, proč na sjezdu Pirátů vystoupil právě Fiala. „Jel tam sám, aby asi posílil šance stávajícího předsedy Bartoše proti pirátské europoslankyni Gregorové,“ píše Strejček.

Fiala tím podle něj vyslal „své signály“, že pirátské ideologické názory jsou mu jedno a „respektuje je“. „On je přece tím budovatelem ‚nové české politické kultury‘, přece nepovede nějaký malicherný spor, navíc nesmyslně ideový,“ dodává.

Premiér na sjezdu Pirátů prohlásil: „Často se říká, že jsme v koalici od sebe nejdál… Je to tak zjednodušené, až to není pravdivé.“

I to podle Strejčka mnohé vypovídá o současné ODS: „Mysleli jsme si, že od premiéra Fialy, který nám slíbil, že ‚daně jeho vláda zvyšovat nebude‘, aby nakonec zvýšila jakékoli myslitelné daně a poplatky, už kromě lží, výmluv a primitivních vytáček nic jiného neuslyšíme. A hle, najednou jsme kousíček pravdy přece jen slyšeli. Ano, politika ODS se za poslední léta změnila v politiku lidovecky nedůvěryhodnou, ‚topácky‘ probruselsky fanatickou, prodotačně ‚starostenskou‘ a nyní – veřejně přiznáno – i politiku levicově pirátskou,“ konstatuje Strejček.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57767 lidí
„Fiala veřejně přiznal, že ODS si s Piráty rozumí. Že jsou si myšlenkově blízko. Že spolupráce s pirátskými lidmi, kteří chtějí starou osvědčenou demokracii zbourat a nahradit ji svými fantasmagoriemi, dnešní ODS nevadí a snad i vyhovuje. Pak nám ostatním nezbývá než definitivně zamávat ODS na rozloučenou větou, kterou se kandidátka na předsedkyni pirátů Gregorová loučila se svými spolustraníky: „Čauky, mňauky.“ Ano, do společenství tak pokleslého, mizerného a primitivního politického suterénu dnes ODS pod fialovským vedením došla. A že to členské základně této strany nevadí, neboť by musela revolučně protestovat? Další důkaz, že asi žádná vážně míněná a respektovaná členská základna v této straně už neexistuje,“ říká Strejček.

„České politické scéně by moc pomohlo, kdyby se aktuální vůdcové a vůdkyně v ODS vzali za ruce s těmi, se kterými si v posledních letech ideově rozumějí, a opustili politickou značku, za kterou už se zřejmě stydí a považují ji za přítěž,“ míní Strejček s tím, že by to českou politickou nabídku pročistilo a projasnilo. A na závěr dodává: „Už je dávno načase! Takže ‚čauky, mňauky ODS‘!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…