Fialova vláda chce získat čas. Odkladem části stavebního zákona

13.05.2022 6:30

Sněmovna by dnes mohla pokračovat ve schvalování sporného odkladu účinnosti klíčových částí nového stavebního zákona, které zavádějí státní stavební správu.

Fialova vláda chce získat čas. Odkladem části stavebního zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Ve středu se k hlasování kvůli mnoha vystoupením poslanců opozičního hnutí ANO k hlasování nedostala. V závěrečném kole je také uzákonění povinných prověrek bezpečnosti dálnic a silnic a výjimky z přestávek pro řidiče kamionů.

Odkladem účinnosti části nového stavebního zákona chce kabinet získat čas na jeho věcné úpravy. Stavební úřady by měly podle vládních představ zůstat při obecních úřadech, byť v menším počtu než nyní. Zůstane pouze specializovaný a odvolací stavební úřad, který bude mít na starosti povolování velkých investic, jako jsou dálnice, železnice, přehrady a zásobníky plynu.

Poslanci hnutí ANO, které nový stavební zákon v minulém volebním období prosadilo s cílem zrychlit povolování staveb, jsou pro zamítnutí novely. S touto snahou zřejmě neuspějí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…