Fialovo blekotání, ODS se podělala. Byznysman Passer varuje, že voliči nejsou idioti

23.11.2018 20:38

Zbyněk Passer, bývalý volební lídr a místopředseda hnutí Pro Prahu, bratr developera a miliardáře Radima Passera, se dnes na svém facebooku vyjádřil ohledně politiky ODS. Zbyněk Passer, který neúspěšně kandidoval v komunálních volbách v roce 2014 do pražského zastupitelstva i na post pražského primátora se ziskem 2,5 procenta hlasů a bývalý starosta městské části Praha-Koloděje se opřel především do předsedy ODS Petra Fialy.

Fialovo blekotání, ODS se podělala. Byznysman Passer varuje, že voliči nejsou idioti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Passer

„Fiala vede ODS směrem, kdy přestává být rozpoznatelná od TOP 0,9 a STANu. Ty už jsou pod pětiprocentní hranicí vstupu do Sněmovny. Fiala stejným směrem táhne i ODS,“ hodnotí Passer současnou politiku vedení ODS.

„Její liberální křídlo otevřeně nesnáší a blokuje VKml, který byl pro značnou část voličů (chovatele kralíků nevyjímaje) hlavním důvodem, proč to ještě jednou s ODS i po všech zklamáních zkusili,“ poukazuje rovněž na pozici Václava Klause mladšího v ODS a jeho odlišné názory v rámci strany.

Dále Zbyněk Passer okomentoval jeho názor na opoziční postavení ODS oproti současné vládě politických stran ANO a ČSSD s podporou KSČM: „Řada z nás doufala, že se ODS zhostí odpovědnosti, vstoupí do vlády a bude demokratickým a pravicovým korektivem Babiše. ODS se ale podělala a raději si vybrala fňukání a ňafání zpod opozičních lavic. Jejich argumentem přitom bylo a je: Podívejte se, jak Babiš sfouknul ve vládě ČSSD. Babiš je dominantní. Dopadli bychom stejně a ušpinili se.“

Anketa

Kdyby se prokázalo, že Babiš čerpal dotaci na Čapí hnízdo neoprávněně, vadilo by vám to?

14%
86%
hlasovalo: 23719 lidí

„Můj dojem spíš je, milá ODS, že chyba není Babišova síla, ale vaše slabost. Vy sami moc nevíte, kdo jste, kam patříte a co chcete. Chybí vám narativ. Fialovo rádoby rozhodné blekotání je nemalé části pravicových voličů buď k smíchu, nebo k pláči. Z dosavadního působení ODS ve Sněmovně moje frustrace spíše narůstá, s čestnou výjimkou působení VKml a současného přístupu strany k Istanbulské úmluvě a debatě o sňatcích LGBT párů, kde prokázala většina poslanců ODS konzervativní rezidua v myšlení,“ reagoval na nepřipojení se ODS, SPD Tomia Okamura a KDU-ČSL pod návrh ohledně sňatků LGBT a distancování se ODS od výroku pirátského poslance Františka Kopřivy, že „menšina má stejná práva jako většina“.

Ohledně Istanbulské úmluvy, na níž se Passer ve svém textu odkazuje, se vyjádřil poslanec ODS Marek Benda takto: „Úmluva je pro ČR zbytečná. Myslím, že hovořím za většinu našeho klubu, když říkám, že se nekloníme k ratifikaci. Úmluva používá velmi sporný slovník, celou tu problematiku násilí páchaného na ženách a domácího násilí je možné velice dobře řešit i formou vnitrostátních právních předpisů.“

Dále Passer uvádí: „Fiala si aktuálně velmi pohoršil blamáží s dnešním hlasováním o důvěře vlády, o jehož neúspěchu bylo jen málo pochyb. Že zatáhl stranu do zneužití výročí 17. listopadu a celá akce působila nedotaženě a školácky, mu nepřidá. V roli nepsaného leadera demobločku, v níž ho všemožně (titulky, rozhodné vůdcovské fotografie, způsob kladení otázek) podporovala liberální média, Fiala nepřesvědčil a zklamal.“

„Že voliči nejsou idioti a pamatují si neslavnou epochu skandálů stran i osobností demobločku, ukazuje celkový součet procent těchto stran v aktuálním průzkumu i stále výrazně dominující ANO. Přitom stále platí, že mnoho hlasů pro ANO jsou hlasy protestní. Lidé prostě nezapomínají tak rychle, jak by si liberálové přáli,“ poukazuje na rostoucí preference hnutí ANO.

„Stále tak platí, co bylo největší dírou na politickém trhu před posledními volbami do Sněmovny: Česku chybí autentická a demokratická konzervativní pravice,“ zakončuje Zbyněk Passer svůj příspěvek, na jehož konci přikládá odkaz na nejnovější volební model podle agentury CVVM. Z nového volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění vyplývá, že v listopadu by vyhrálo hnutí ANO s téměř třiceti procenty. Druhá by se umístila ODS se 14,5 procenty a třetí by skončili Piráti se 14 procenty, jež by následovala KSČM a ČSSD. Tohoto výzkumu se zúčastnilo 1080 lidí.

Foto: Volební průzkum CVVM

Zdroj: CVVM

 

Odkaz na zprávu s průzkumem ZDE

Komentář Zbyňek Passer zveřejnil krátce poté, co skončilo hlasování o vyslovení nedůvěře vládě. ODS během dnešního hlasování o vyslovení nedůvěry vládnoucí koalici ANO a ČSSD s podporou KSČM, hlasovala pro vyslovení nedůvěry. Pro se vyslovilo celkem 92 poslanců a 90 poslanců bylo proti, aby došlo ke schválení, muselo by pro tento návrh hlasovat 101 poslanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…