Finančáci mi zničili firmu a zavřeli mě do vazby, naříká podnikatel, který konkuroval Babišovi

14.09.2017 9:24

Server Forum24.cz se zaměřil na situaci kolem firmy Trávníček-Svitavy, s. r. o., která v minulosti konkurovala společnosti Agrofert Andreje Babiše (ANO). „Zvůle Finanční správy. Osm měsíců vazby. Zničené podnikání,“ komentuje server situaci kolem společnosti.

Finančáci mi zničili firmu a zavřeli mě do vazby, naříká podnikatel, který konkuroval Babišovi
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Společnost Trávníček-Svitavy, s. r. o. založil před lety Miroslav Trávníček. Firma prosperovala podle serveru do té doby, než se podnikatel rozhodl rozšířit své působení i o řepkový olej. Následně v roce 2016 dorazila kontrola, zajišťovací příkazy od Finanční správy a policie. Trávníček byl obviněn z toho, že je součástí řetězce, jenž páchá karuselové podvody. Ve vazbě vskutku strávil osm měsíců.

Tím, jak popisuje server, že byl Trávníček jediným jednatelem společnosti, nemohl nikdo další jednat s obchodními partnery či přebírat poštu. „Jednatelkou se později stala Trávníčkova dcera Michaela Valentová, doposud však mají ve společnosti zablokované účty, podnikání stojí a Miroslav Trávníček se bude bránit u soudu,“ zmínil server.

Původní text ZDE

O kauze píše v souvislosti s další společností, FAU Přerov, o níž se Babiš zmiňuje na nahrávce skupiny Šuman. Tehdy říká, že „naši na ně klekli“. Firma FAU Přerov podle všeho také holdingu Agrofert překážela. Šéf Finanční správy Martin Janeček ale popírá, že by Finanční správa někoho likvidovala na objednávku.

U obou případů pak policie argumentuje obdobně, že podnikatel měl vědět, jaké obchodní partnery má. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…