Foldyna: Kdyby Zeman nakonec nekandidoval, tak snad už jen Jaromír Jágr

10.03.2016 7:51

Nový zpravodajsko-publicistický pořad 90’ ČT24 se ve včerejším vysílání věnoval třem letům prezidenta Miloše Zemana na Hradě. Hostem pořadu byl mimo jiné poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Foldyna: Kdyby Zeman nakonec nekandidoval, tak snad už jen Jaromír Jágr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Prezident sliboval ve svém inauguračním projevu boj proti neonacistickým bojůvkám, jak Foldyna podotkl, nevšiml si však žádného významného projevu hlavy státu v této otázce. „Je to však permanentní věc, kterou prezident Zeman dělá. Je to odpůrce násilí,“ řekl Foldyna. K výroku o kalašnikovu, který prezident řekl na jednom ze setkání s občany, se vyjádřil s úsměvem. „Pan prezident je šprýmař. Bohužel někdo si to chtěl vyložit jako politický útok, a byl to omyl,“ dodal. Prezident tehdy řekl, že demokratickou cestou „odstranění“ premiéra jsou volby, nedemokratickou kalašnikov.

„Vždy jsem se snažil, a snažit se budu, najít kompromis při roztržkách ČSSD s hlavou státou. Jsem přesvědčen, že pan prezident je drtivou většinou členů sociální demokracie vnímám pozitivně,“ vyjádřil se k roztržkám mezi předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou a prezidentem Zemanem. Podle Foldyny jsme na jedné lodi a není důvod ji rozkývávat. 

Celý pořad ZDE

„Pokud to panu prezidentovi vyhovuje, tak asi fungují dobře,“ nechtěl se více vyjadřovat Foldyna ke spolupracovníkům prezidenta. Řeč přišla i na bezpečnostní prověrku kancléře Vratislava Mynáře. „Je to procesní zádrhel a očekávám, že se bude řešit. Víc bych se ale vyjadřovat nechtěl, protože mi to nepřísluší,“ řekl a pochválil i dle jeho slov politického manažera Miroslava Šloufa. „Já znám pana Šloufa jako velkého profesionála, na výsledky jeho práce jsem si nemohl stěžovat,“ zastal se Foldyna Šloufa, s kterým již Zeman nespolupracuje.

A došlo i na příští prezidentské volby. V případě, že by Zeman nekandidoval, Foldyna by těžko hledal někoho jiného. „Snad jen Jaromír Jágr,“ uvedl se smíchem. V případě, že by Zeman kandidoval, nevidí žádného protikandidáta. „Byl bych rád, kdybychom v tom případě našli společnou cestu a sociální demokracie nestavěla svého vlastního kandidáta,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…