Foldyna rozvášnil dav. Podvod! Krádež! Slíbil, že Češi do války nepůjdou

16.04.2023 16:45

Na demonstraci Česko proti bídě organizované Jindřichem Rajchlem (PRO – Právo, Respekt, Odbornost) se objevil také poslanec SPD Jaroslav Foldyna. A ten z pódia křičel tak nahlas a tak důrazně, že připomínal hřmící dělo. Dělo, které vládě Petra Fialy (ODS) vmetlo hodně věcí. „Přátelé, slyšeli jste před volbami, že by vláda říkala, že okrade důchodce?“ křičel z plných plic. „Ne,“ ozvalo se hromově. „A přesto to dělají,“ hřímal Foldyna.

Foldyna rozvášnil dav. Podvod! Krádež! Slíbil, že Češi do války nepůjdou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
Na pódiu před sochou svatého Václava v Praze se objevil také poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

„Především mi dovolte, abych vám poděkoval, že jste sem přišli, protože po třiceti letech není snadné přijít na demonstraci. Tato vláda investuje miliony korun do neziskových organizací, které vás špehují a udávají, a my se tak dostáváme tam, odkud jsme odešli. … My se dostáváme do doby, kdy je lež označována za pravdu a pravda za zločin. A to nechceme,“ řval z plných plic Foldyna.

„Přátelé, slyšeli jste před volbami, že by vláda říkala, že okrade důchodce?“

„Ne,“ ozvalo se hromově. „A přesto to dělají,“ křičel Foldyna. „Slibovali vám, že zavedou cenzuru? Ne? A přesto to dělají,“ pokračoval Foldyna. „Nikdo neslyšel, že nám budou zvyšovat daně, že vymačkají z národa, co mohou. To byli ticho, ale teď to dělají,“ pálil dál a dál ostré slovní náboje.

Zmínil také válku na Ukrajině.

„Dámy a pánové, my přece nejsme v žádné válce. A přece nás do ní tahají. Ale my jim nedáme ani jednoho syna České republiky. To je válka, ve které si USA mnou ruce, že ta Evropa na to skočila. A už na to přišel i Emmanuel Macron. Vy už to víte. Ale je potřeba, aby to slyšela i tahle vláda,“ volal dál Foldyna.

Zmínil i korespondenční hlasování.

„Oni připravují novelu volebního zákona a chtějí korespondenční volby. A to je podvod. To je podvod všude na světě a my ho nechceme,“ řval Foldyna z plných plic.

Poté se obrátil na předsedu Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středulu, aby se s kolegy připojil k příští demonstraci a napomohl tomu, „aby vláda této pětikoalice zmizela z této země“, žádal Foldyna.

A to byla pro dnešek jeho poslední slova pronesená na demonstraci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Plný souhlas, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 16.04.2023 17:21:17
s Foldynou jen mám obavy že Stredula proti vládě zas tak moc nepůjde,, Doteď se zmohl jen mdlé řeči,, že to vláda dělá špatně, že málo komunikuje, že lidé chudnou a smytec,, Prostě takovej fialovej slaboch co nechce ublížit,,

|  15 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…