Generál Pavel: Nebudu zmatkovat. Potřebujete mě

24.07.2022 20:07 | Ze sítí

Někdejší předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel vyzval své příznivce k pomoci při sbírání podpisů pro možnost utkat se v boji o Hrad. „Nechci být prezidentem politiků, ale prezidentem občanů naší země,“ poznamenal Pavel, proč se vydal cestou sběru 50 tisíc podpisů.

Generál Pavel: Nebudu zmatkovat. Potřebujete mě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

„V Evropě je válka, v Česku rostou ceny a dopadá na nás ekonomická a migrační krize. V této těžké době potřebujeme prezidenta, který udá jasný směr, nebude váhat ani zmatkovat. Není mi jedno, že lidé cítí chaos, nejistotu a nervozitu z toho, co bude. Chci naší zemi i nadále sloužit a jako nezávislý prezident ji vést k jistotě, klidu a pořádku. Ne, nemám na všechno řešení a ne všemu rozumím. Naopak. Chci inspirovat a spojovat lidi, kteří řešení dokážou nabídnout, a využít autority prezidenta, abych tato řešení pro Česko prosadil,“ zmínil na sítích Petr Pavel.

„Abych se do toho mohl pustit a nebýt závislý na politických subjektech, potřebuji ke kandidatuře 50 000 vašich podpisů. Stáhněte si podpisový arch nebo navštivte některá z podpisových míst,“ vyzval.

V případě, že by se nyní konaly prezidentské volby, vyhrál by je expremiér Andrej Babiš (ANO) s 31,7 % hlasů. Těsně za ním se drží někdejší předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel, jenž má 23,8 procenta. Výsledky červencového modelu přinesl server Echo24.cz na základě čísel agentury Ipsos.

Třetí by pak skončila někdejší rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová se ziskem 10,8 %. Až za ní by pak skončili senátoři Marek Hilšer a Pavel Fischer, kteří by se pohybovali kolem 7 % hlasů. 

Šesté místo by podle průzkumu agentury Ipsos obsadil šéf odborů Josef Středula se ziskem 5,4 % hlasů. 

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…