Generál varuje před koncem Metnara. Armáda by to prý pocítila

30.01.2021 20:05

Někdejší náčelník generálního štábu Jiří Šedivý volá po setrvání Lubomíra Metnara na postu ministra obrany. Jeho odchod by podle Šedivého mohl destabilizovat armádu. Vojáci podle Šedivého nutně potřebují pokračovat v modernizaci.

Generál varuje před koncem Metnara. Armáda by to prý pocítila
Foto: Cevro Institut
Popisek: Generál Jiří Šedivý

Když se schvaloval rozpočet na tento rok, komunisté si prosadili odebrání deseti miliard korun armádě. Vojáci přišli o peníze i navzdory tomu, že od jara 2020 pomáhali v boji s koronavirem. Sloužili v nemocnicích i v domovech pro seniory.

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) sliboval, že se po Novém roce peníze vojákům vrátí, ale prozatím se tak nestalo. Podle Šedivého by se vojákům měla vrátit alespoň polovina téhle sumy.

Pět miliard je už suma, která zajistí potřebnou úroveň fungování Ministerstva obrany jako resortu, ale i dostatek financí – byť omezeně, na pokračování modernizace. Tahle suma to umožní,“ konstatoval Šedivý v rozhovoru pro server iDNES.cz.

„To, co nyní armáda předvádí v rámci pomoci společnosti proti koronaviru, to jsou především schopnosti vojáků, tedy personální stránka, umocněné tím, že armáda stále má odpovídající množství materiálu ve zdravotnické struktuře. Myslím, že personální stránka je stejně důležitá jako nákupy techniky,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…