Hájil MeToo, rozesílal foto údu. Šídlův parťák: Víc o něm

18.10.2021 14:11 | Ze sítí

Jiří Hošek, známý parťák Jindřicha Šídla a šéf zahraničního zpravodajství, na hodinu skončil v redakci Seznam Zpráv. Důvodem mělo být opakované obtěžování kolegyň oplzlostmi. Hošek si přitom leštil pověst galantního a tolerantního gentlemana a byl jedním z nejviditelnějších obhájců liberálních zvyklostí anglosaského světa.

Hájil MeToo, rozesílal foto údu. Šídlův parťák: Víc o něm
Foto: screen Youtube
Popisek: Jiří Hošek

„V redakci o tom věděla spousta lidí, nikdo s tím nic nedělal. Pokusy o řešení ztroskotaly rychle, takže jsme jen mohly sedět a čekat, kdy nějaká fotka nebo zpráva přijde někomu dalšímu,“ cituje IDNES.cz zdroje z redakce Seznam Zpráv.

Anketa

Bude Fiala lepší premiér než Babiš?

12%
85%
hlasovalo: 28646 lidí

Mělo se jednat o fotografie Hoškova přirození, které měl pan zástupce šéfredaktora s oblibou a opakovaně rozesílat kolegyním. A dopouštět se měl i jiných forem obtěžování. Snahy o řešení prý k ničemu nevedly.

Kauza smetla dosavadní hvězdu portálu a tvůrce jeho vlajkových lodí velmi rychle. Ještě 10. října ve svém povolebním komentáři psal, že „bylo by záhodno, aby Praha začala celou V4 brát s větším odstupem“.

Hošek před působením na Seznamu několik let působil jako zpravodaj Českého rozhlasu ve Velké Británii a dlouhodobě se prezentoval obhajobou MeToo a dalších novot, přicházejících z anglosaského světa.

Ještě jako rozhlasový zpravodaj publikoval soukromé blogy, kde se vyznával ze svého obdivu k britskému multikulturalismu ve srovnání s českou provinciálností a rasismem.

Po nástupu do Seznamu se kromě zahraničních témat věnoval i sportu, zejména fotbalu. Obě jeho orientace se prolnuly v pořadu Jiná liga, který vyráběl s Jindřichem Šídlem a Luďkem Mádlem, ve kterém s kamerou objížděl ligové fotbalisty zahraničního původu a vyptával se jich, jak se jim v Česku líbí a zda se tu setkali s rasismem.

Hošek aktivně komentoval i česko-britskou kauzu Kúdela. „Celé vnímání problematiky rasismu ve Velké Británii a v České republice, a nejedná se jen o fotbalovou komunitu, je diametrálně odlišné. To jsou dva úplně, ale úplně odlišné světy,“ vykládal v rozhovoru pro iRozhlas. A dodal, že „myslím si, že je velmi pravděpodobné, že asi nešel říct Kamalovi do ouška, kdy jede příští vlak na Nymburk, i když to třeba nemusela být rasistická poznámka“.

Jako znalec britských reálií se Hošek vyřádil též v kauzách Salisbury a Vrbětice.

JIŘÍ HOŠEK O ÚTOCÍCH V SALISBURY

„Samozřejmě nevíme, že to bylo tak, jak si skoro všichni myslíme, že bylo. Je mi nevolno z myšlenkové konstrukce, že nařídím provedení vraždy na bývalém zrádném agentovi a provedu to způsobem, který ukáže na moje pachatelství, protože jsem relativně nedávno stejnou ‚prasárnu‘ s použitím prudce toxické látky už udělal.

Hlavně to dělám s vědomím toho, že použiju zbraň hromadného ničení v centru západoevropského města a že mi to stejně zase nejspíš projde, protože ‚oni‘, dosaďte Západ, Britové, tzv. mezinárodní společenství, na mě stejně nemohou…“ psal v roce 2018 po útoku v Salisbury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …