Hájkova kritika vyvolala u fanoušků Moravce ochranitelské pudy

20.04.2010 20:47

Zatímco se Václav Moravec připravuje na středeční ostře sledovaný speciál svých Otázek z Ústeckého kraje, jeho fanoušci se šikují na Facebooku. Důvod? Ostrá kritika jejich oblíbeného moderátora pronesená minulý týden vicekancléřem prezidenta republiky Petrem Hájkem.

Hájkova kritika vyvolala u fanoušků Moravce ochranitelské pudy

"Tato skupina je pro občany, kteří se neztotožňují s Klausovým rádcem a jeho nesmyslnou kritikou na adresu moderátora Moravce," dozvídá se uživatel sociální sítě Facebook z popisku skupiny Zachraňme Václava Moravce. Dále si může zrekapitulovat kritická prohlášení, kterými prezidentův spolupracovník Hájek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Moravce obvinil z neprofesionality, nedostatku vychování a ze snahy se zviditelnit na úkor kvality. Zmíněno je i Hájkovo konstatování, že „Prezident je příliš vážná figura v našem politickém a společenském žebříčku, než aby chodil do špatných pořadů" - tedy jasné ne budoucí návštěvě Václava Klause v Moravcově pořadu.

Lidi, spojte se...

Téměř pět stovek spokojených diváků Otázek, které Hájkovy výroky vybudily k vytvoření facebookovské iniciativy, se za Moravce bijí, jako kdyby skutečně šlo o jeho záchranu.
"Je to jedinej moderátor, kterej má úroveň...", hájí Moravce uživatel Jiří Nedbal. "Měl jsem možnost se s Václavem setkat osobně a rozhodně mě to utvrdilo v tom myslet o něm pouze v superlativech," přidává Petr Kopečný.
"Lidi, spojte se a zachraňme VM společně. V jednotě je síla," burcuje další fanoušek.

Podobné příspěvky přibývají již od středy minulého týdne, kdy Hájkovy připomínky k Václavu Moravcovi zazněly i v pořadu Hyde Park, do kterého zástupce vedoucího prezidentské kanceláře přijal pozvání.

Kromě obrany Moravce se diskutující nebrání ani připomínkám na adresu Václava Klause a právě Hájka. Vzhledem k jejich poněkud "nestandardní" formě však tyto komentáře redakce necituje.

"František Krofta" by Klause nevolil

Autorem skupiny Zachraňme Václava Moravce je člověk vystupující na Facebooku pod jménem František Krofta a patří mezi největší obdivovatele Václava Moravce. Je totiž fanouškem hned dvou skupin moderátora, samozřejmě fandí i jeho pořadu a celé České televizi. Slova kritiky z úst vicekancléře Petra Hájka proto musel nést s největším odporem.

Zakladatel "záchranářské" skupiny má na svém profilu pouhých pět schválených přátel, nicméně mezi pětici patří i „Hradní Partička". Stránka zaštítěná komickými postavičkami Václava Klause, Ladislava Jakla, Petra Hájka, Jindřicha Forejta a Jiřího Weigla má jediný účel - shromažďovat nelichotivé příspěvky o  hlavě státu. Zmíněný profil vyzývá mimo jiné k zasílání dalších tipů "na všechny povedené aktivity Václava Klause a jeho kamarádů".

Hájek: Je vidět, že je to živé

Sám Petr Hájek vznik skupiny považuje za signál, že jím pronesená kritika Otázek Václava Moravce a jejich moderátora měla smysl. "Je vidět, že celé toto téma je živé a že se tomu věnují lidé, kterých se to týká, i jejich mediální agentury," řekl pro ParlamentníListy.cz.

Vlna nepokojenosti, kterou svými výroky vyvolal, Hájkovi nevadí. ,,Platí zde Chestertonův výrok: "Co je mrtvé, plave po proudu''. Já budu v tomto vždy plavat proti proudu, protože lidé nesmějí být manipulováni a Česká televize má sloužit veřejnosti, ne být útočištěm lidí jako je pan Moravec," dodává.

Souvislosti:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…