Hašek bude spolupracovat s ministrem Tomanem, dál bude koncipient

19.07.2018 18:29

Bývalý jihomoravský hejtman a někdejší poslanec Michal Hašek (ČSSD) bude externě spolupracovat s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (za ČSSD), bude členem jeho legislativní rady. Hašek dnes ČTK řekl, že to bude standardní dohoda o provedení práce a předpokládá za ni podle časové náročnosti odměnu v jednotkách tisíců Kč měsíčně.

Hašek bude spolupracovat s ministrem Tomanem, dál bude koncipient
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Dál zůstává koncipientem Advokátní kanceláře Jansta, Kostka. Při práci pro ministra se chce Hašek zaměřit na zpřísnění legislativy pro chov šelem, ale i na audit k církevním restitucím. Zabývat se bude i suchem nebo vinařskou legislativou.

Hašek působil v minulosti v zemědělském sněmovním výboru. „Přijal jsem dnes nabídku ministra Tomana na externí spolupráci s ním a v rámci legislativní rady Ministerstva zemědělství, kterou ustavil jako svůj poradní orgán. Jejím úkolem bude spolupracovat na připravované legislativě týkající se resortu a resortních organizací,“ uvedl Hašek.

Podle něj nejde o profesní změnu a nebude úředníkem ministerstva, zůstává koncipientem advokátní kanceláře. „Zasedání budou jednou měsíčně s jasnými výstupy, žádná trafika. Předpokládám podle časové náročnosti odměnu v jednotkách tisíc měsíčně,“ řekl Hašek.

Jako první úkoly vidí přípravu zpřísnění legislativy upravující chov šelem, což je reakce na aktuální případ obchodování s chráněnými zvířaty. Dalším bodem je podle Haška příprava auditu provedení církevních restitucí. „Spolupracovat budeme na základě úkolu pana ministra Tomana úzce s antibyrokratickou komisí Ministerstva zemědělství například návrhem na zrušení nebo zjednodušení některých předpisů zbytečně administrativně zatěžujících zemědělské podnikatele,“ dodal Hašek.

Hašek byl jihomoravským hejtmanem, předsedou Asociace krajů ČR, poslancem i místopředsedou ČSSD. Po sporech uvnitř strany a takzvaném lánském puči v roce 2013 z vedení ČSSD i s několika dalšími odešel a zůstal řadovým členem. Nyní je pouze krajským zastupitelem, ČSSD je však v Jihomoravském kraji v koalici. Haška před lety označil za svého přítele prezident Miloš Zeman, Hašek je jeho neplaceným poradcem pro regionální rozvoj. Ministr Toman byl zase ve volbách v roce 2013 lídrem Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) v Ústeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…