Hašek nevrátil, co mu nepatří, napsaly noviny. Exhejtman: Až půjdu kolem...

05.11.2018 9:11

Exhejtman Michal Hašek podle Lidových novin nedbal opakovaných výzev ministerstva zahraničních věcí, aby odevzdal diplomatický pas. Hašek na článek ministerstva následně zareagoval na svém facebookovém profilu.

Hašek nevrátil, co mu nepatří, napsaly noviny. Exhejtman: Až půjdu kolem...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Hašek byl držitelem prestižního dokladu od chvíle, kdy se stal jihomoravským hejtmanem. Tím již sice dva roky není, ale doklad podle všeho odevzdat nechce. Ministerstvo zahraničních věcí jej přitom již pětkrát vyzvalo, ale marně. 

„Diplomatický pas mu byl vydán 10. listopadu 2009 s platností na deset let. Ministerstvo Michala Haška opakovaně vyzvalo k vrácení pasu. Nakonec jsme pas nechali zablokovat,“ uvedla tak opatření mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. Hašek Lidovým novinám, proč se tak odevzdání pasu bránil, neodpověděl. 

Zato se vyjádřil na svém facebookovém profilu.

„Děkuji Miroslavu Pochemu za připomenutí, že mám vrátit starý diplomatický pas. Leží mi doma v šuplíku a od odchodu z funkce hejtmana před 2 lety jej nepoužívám. Cestuji na normální pas či občanský průkaz jako každý jiný řadový občan. Nevím sice o údajných 5 urgencích MZV k jeho vrácení ani o zájmu Lidových novin zodpovědět nějaké otázky, ale až půjdu v Praze kolem Černínského paláce, tak ho panu Pochemu zanesu, když po něm jako po již neplatném (zablokovaném) dokladu tolik touží, že mi to vzkazuje přes Lidové noviny,“ poznamenal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…