Hašek se zlobí. V časech krize dá vláda miliardy církvím

09.12.2011 8:56

První místopředseda ČSSD Michal Hašek již po několikáté opakuje, že vláda přehlíží názory opozice v otázce vyrovnání státu a církví. Má přitom za to, že Nečasův kabinet je k církvím až příliš velkorysý. V časech krize je prý třeba najít citlivější řešení, které nezatíží peněženky občanů na desítky let dopředu.

Hašek se zlobí. V časech krize dá vláda miliardy církvím
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

První místopředseda ČSSD Michal Hašek znovu vyzývá vládu k dalšímu jednání o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. Opozice se opakovaně zlobí na vládu, že s ní o otázce miliard pro církve nediskutuje. Hašek ve svém prohlášení, které zaslal serveru ParlamentníListy.cz zdůrazňuje, že v časech krize je třeba najít citlivější řešení problému vyrovnání státu a církví.  

Hrozí prolomení Benešových dekretů?

„V parlamentní rozpravě už koalice nepřipustí reálnou korektní debatu, nebude chtít reagovat na argumenty a výsledkem bude závazek České republiky na desítky let dopředu, kdy stát má vyplatit desítky miliard korun. Vládní koalice už neříká, že takovýto způsob nebyl použit po roce 1989 vůči žádné jiné skupině restituentů co do rozsahu náhrad a způsobu jejich ocenění. Objevily se dokonce snahy do návrhů zákona zařadit pasáže prolamující restituční hranici 25. únor 1948, či Benešovy dekrety," varuje Hašek. Je třeba říci, že na otázku prolomení Benešových dekretů se ČSSD zaměřuje opakovaně.

Hašek dodává, že prolomení Benešových dekretů prostřednictvím církevních restitucí je pro ČSSD zcela nepřípustné.

Sledujeme téma Miliardy pro církve

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…