Heger drží slovo a Kalousek je virtuos, padlo v Hradci za účasti ministra

12.09.2012 8:32

Skákací stan, pár desítek lidí a ministr zdavotnictví. Tak vypadalo zahájení volební kampaně TOP 09 a Starostů a nezávislých v Královéhradeckém kraji. Se skákacím hradem a lídry kandidátky vyrazili politici v úterý odpoledne na Baťkovo náměstí do Hradce Králové.

Heger drží slovo a Kalousek je virtuos, padlo v Hradci za účasti ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Přijel i ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Jak řekl pro ParlamentníListy.cz, rozhodující moment pro něj bylo zatčení bývalého hejtmana Davida Ratha. „To opravdu proměnilo politickou scénu, alespoň na parlamentní půdě jsem cítil, že si začali politici uvědomovat, že mají nejen odpovědnost, ale vše má své následky,“ řekl ministr zdravotnictví.

Dodal také, že sociální demokraté se od jeho průšvihu sice distancovali, ale voliči si nakonec sami vyberou.

Podle něj klade v letošních volbách důraz na tradiční hodnoty a slušnost v politice. Na náměstí se přišlo podívat pár desítek lidí, kandidáti je obcházeli a rozmlouvali s nimi. Hlavní kandidát do podzimních voleb na seznamu Starostů a nezávislých je novopacký starosta Rudolf Cogan.

Na peníze jsou banky, ne krabice

Do voleb jde s jasnými cíli: „Vyrovnané hospodaření, přesun výdajů z provozu do investic, silnice druhé a třetí třídy a školství. Podporu potřebují střední školy v menších městech a druhé stupně základních škol v malých obcích,“ vysvětlil pro ParlamentníListy.cz.

Jeho receptem na korupci je maximální otevřenost, kterou ukazuje v Nové Pace. Všechny smlouvy a materiály k výběrovým řízením jsou tu zveřejňovány.

„Myslím si, že k uložení peněz jsou banky a ne krabice od bot. Peníze je třeba rozdělovat efektivně a bez dluhů pro další generace,“ sdělila dvojka TOP 09 a náchodský radní Aleš Cabicar.

Volit hlavně Hegera, Kalousek je politický virtuos

Kampaň sledoval i devětašedesátiletý Ladislav Silber z Hradce Králové. Redakce se ho zeptala, zda bude volit TOP 09 nebo Starosty: „Budu poprvé volit TOP 09, hlavně Hegera, protože co řekne, to platí. Kalouska ne, to je politický virtuos,“ řekl.

Jako lákadlo na lidi použili skákací hrad, ve kterém se mohly děti zdarma vyřádit a rodiče toho využivali. Snad ani chvilku nebyl prázdný.

A jaká je priorita ministra zdavotnictví Leoše Hegera? „Čeká nás poslední reformní věc, kterou je náprava pojišťoven. Musíme se postarat, aby kapacity i finance byly rovnoměrné. Každému člověku se také musí dostat stejná péče. Pojišťovny nemají dostatečnou motivaci se o pojištěnce starat,“ řekl Heger.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…