Heger už zase jezdí na kole. Z nemocnice odešel na revers

27.07.2011 8:52

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) byl v noci na úterý hospitalizován v českobudějovické nemocnici. Udělalo se mu špatně při výletě na kole. Jenže Heger přesně v duchu neposlušného pacienta podepsal revers a když opustil nemocnici, sedl opět na kolo a jel zřejmě zpátky na Lipno, kde tráví dovolenou. Blesk jej v sedle kola dokonce i vyfotil.

Heger už zase jezdí na kole. Z nemocnice odešel na revers

Bulvární deník píše, že Hegerovi náhlá slabost zkomplikovala začátek vládních prázdnin. Ty odstartovaly v pondělí.

„Normálně na to netrpím, ale tentokrát jsem to přes den přetáhl na kole. Dojeli jsme kolem sedmé, osmé na chatu a asi v deset se mi udělalo blbě," vyprávěl Blesku Heger včera v poledne.

Deník však popisuje, že ještě o dvanáct hodin dřív to s ním nevypadalo dobře. Heger totiž omdléval a na Lipno pro něj musela přijet dokonce i záchranka. „V nemocnici byl při vědomí a komunikoval s okolím," popsal pak jeden ze svědků. Jeho stav ale dle deníku zřejmě nebyl příliš vážný - nejspíš šlo jen o vyčerpání.

Udělali mu CT a další vyšetření

„Víme o tom. Noc strávil v nemocnici v Českých Budějovicích, ale nemělo by jít o nic vážného. Teď už se cítí dobře," potvrdil Blesku mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

„Heger prošel během úterý sérií preventivních vyšetření a nakonec se rozhodl nechat na vlastní žádost z nemocničního ošetření propustit. Dokonce se rozhodl pokračovat v dovolené na Šumavě," uzavřel zdravotní eskapády Blesk.

„Udělali mi cétéčko a nějaká další vyšetření a vše je v pořádku," poznamenal k tomu sám ministr. Na Lipně prý chce zůstat ještě do konce týdne  první srpnový týden si ovšem prý vyhradil pro vnoučata.

Heger je znám jako velký sportovec. I když mu je 63 let, věnuje se cyklistice, veslování, plavání i turistice. Tím patří mezi nejsportovněji založené politiky. Na kole jezdí často dokonce i do práce.

I přes prodělanou nevolnost na dovolené se chce ale ministr dál věnovat sportu. „Zanedbával jsem ho a teď už přece jenom mám něco trošičku natrénované. Tak už to půjde líp," uzavřel ministr. Blesk k fotografii Hegera na kole připsal titulek: "Dvanáct hodin poté, co ho v noci na včerejšek odvezla záchranka do nemocnice, už ministr zase šlapal do pedálů."

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …