Hegere, nemáme na poplatky u doktora, píší postižení

29.07.2012 9:07

Národní rada zdravotně postižených (NRZP) vyzvala zdravotně postižené, aby se v případě, že již nemají prostředky na zaplacení poplatků v nemocnicích nebo na doplatky za léky, obraceli písemně přímo na ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09). Informuje o tom server Týden.cz.

Hegere, nemáme na poplatky u doktora, píší postižení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

"Již máme případy, kdy občané ve velmi vážném zdravotním stavu odcházejí na reverz z nemocnice, neboť nejsou schopni zaplatit poplatky za lůžka," konstatuje na svém webu NRZP. Ministerstvo zdravotnictví podle ní není vůbec schopné reflektovat současnou situaci některých skupin občanů v přístupu ke zdravotní péči.

Je to vyjádření nespokojenosti, říká ministerstvo

Lidé, kteří jsou na tom v tomto ohledu špatně, by se podle NRZP měli obrátit e-mailem nebo dopisem na ministra zdravotnictví. Podle mluvčího organizace Patrika Nachera již tak učinilo minimálně několik desítek lidí. "Máme ten odhad limitovaný tím, že se to dozvíme pouze u lidí, kteří nás dají do kopie," řekl Nacher.

Podle ministerstva zdravotnictví se však prý jedná pouze o několik podnětů. "V těchto několika případech se nejedná o stížnost, ale o určité vyjádření nespokojenosti," řekl mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Důvodem, proč NRZP přistoupila k této výzvě, je podle Nachera to, že prý Heger při vzájemném jednání jejich argumentům nevěří. "Nevěří tomu pohledu, nevěří těm argumentům, myslí si, že je to snaha to všechno kritizovat za každou cenu. Tak jsme se rozhodli, ať si pan ministr přečte reálné příběhy přímo od těch lidí," řekl Nacher.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…