Helena Třeštíková o Topolánkovi: Je to alfa samec

03.12.2017 12:00

Dokumentaristka Helena Třeštíková v rozhovoru pro server Lidovky.cz prozradila, že ji překvapilo rozhodnutí Mirka Topolánka vracet se do politiky. Měla pocit, že je spokojený ve světě byznysu. Dokonce ho prý soukromě pochválila za to, že už se do politiky nevrací. A pak to přišlo. Topolánek je podle jejího názoru alfa samec, kterému zřejmě schází adrenalin.

Helena Třeštíková o Topolánkovi: Je to alfa samec
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kandidát na prezidenta Mirek Topolánek na besedě ve Valašském Meziříčí

„Asi je to takový aktivní muž, jak se dnes s oblibou říká, ‚alfa samec‘. Přece jen pro něj zřejmě není byznys natolik naplňující. Asi potřebuje větší adrenalin. Docela bych mu i věřila, že chce na dnešní politické situaci něco změnit k lepšímu. A asi mu schází i pocit moci,“ poznamenala hned v úvodu rozhovoru dáma, která prožila pár dní v jeho vládě.  

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Když ho jen pár dní před oznámením prezidentské kandidatury viděla v televizi, říkala si prý, že mu to s fousy na tváři sluší, a ocenila, že se z politiky stáhl. Zanedlouho potom se to změnilo a Třeštíková je podle svých vlastních slov na vážkách, jak se k tomu postavit. Domnívá se, že bychom se měli pokoušet českou politiku kultivovat, a zřejmě si není jistá tím, zda se to podaří právě s Mirkem Topolánkem.

Už proto, že jí on sám řekl, že politika je svinstvo. Buď dnes věří, že se situace zlepšila a politika už není takové svinstvo, anebo se s tím smířil. Ona sama se ale s prostředím politiky smířit nedokázala. Nezůstala by sama sebou a ocitla by se na cestě do pekel. A tak z vlády zase rychle vycouvala.

Pochopila totiž, že jako ministryně musí dělat řadu důležitých rozhodnutí. Těch rozhodnutí je tolik, že není v silách jednoho člověka obsáhnout celou agendu, takže musíte mít k ruce lidi, kteří vám s tím pomohou. Takovým lidem musíte věřit, že vám jako ministrovi či ministryni nepředloží k podpisu něco, co vás později potopí. To je jedna stránka věci.

Celý rozhovor naleznete zde.

Druhá stránka věci je, že v rámci politických dohod přidělí na ministerstvo jako náměstka člověka, o kterém nic nevíte, nebo dokonce víte, že mu věřit nemůžete, jenže vyhodit ho z ministerstva taky nemůžete, protože by hrozilo, že vaše vláda ztratí podporu ve sněmovně.

„Utekla jsem daleko a strašně se mi ulevilo. I když se potom s politiky ještě řešil zákon o kinematografii, kde jsem byla ale už zase za filmaře. To byla jiná situace. Ne tak stresová,“ prohlásila Třeštíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…