Herci za revoluce otočili a zachránili se. Ale tito padnou s Fialou! Disidentka na ně ukázala

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 12.12.2023 18:54 | Monitoring

    O čem vypovídají Fialovy veletoče kolem Charty 77? Proč je část společnosti shovívavá vůči Fialově vládě, i když nepokrytě lže? Může být dnešní generace lidí do 30 let hybatelem změn ve společnosti tak, jak tomu bylo v letech 1939 nebo 1989? Jak lze pomoci lidem souzeným za svobodné projevy svého přesvědčení? A kam vede autocenzura a dvojí morálka? O tom hovořila moderátorka Jana Bobošíková se spisovatelkou a disidentkou Lenkou Procházkovou.

    Herci za revoluce otočili a zachránili se. Ale tito padnou s Fialou! Disidentka na ně ukázala
    Foto: Hans Štembera
    Popisek: Premiér Petr Fiala

    V loňském roce se vláda Petra Fialy (ODS) přihlásila k tradicím Charty. V letošním roce se tradic Charty vláda zřekla, konstatovala Jana Bobošíková. „Pan premiér má víc veletočů i v jiných tématech, co se týče té Charty. Mně se moc líbil ten majstrštyk pana Gruntoráda a Boka, mých bývalých kamarádů, kteří svojí hladovkou dokázali to, že vláda odvolala své usnesení o tom, že se hlásí k odkazu Charty. Takhle geniální nápad sytého nenapadne,“ sdělila Procházková.

    „Hluboce pohrdám touhle vládou, kterou ovšem John i Gruntorád volili, takže od nich to byla facka z jiné strany,“ dodala.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Vanda Efnerová

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Uživateli nejlépe hodnocený komentář

    Z Fialova úsměvu je mě na zvracení................., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehanybal66 , 13.12.2023 12:19:52

    |  9 |  0

    Další články z rubriky

    Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…