Herec Navrátil prohlásil Kalouska za pravého gentlemana. Teď bude za TOP 09 kandidovat do Senátu

06.02.2018 23:01

Zatímco o pražské senátorské obvody se před podzimními volbami do horní parlamentní komory přetahují neúspěšní prezidentští kandidáti, venkov skýtá prostor dalším osobnostem. TOP 09 po minulém neúspěšném experimentu se zpívajícím právníkem Ivo Jahelkou opět zalovila mezi umělci a chce nasadit herce Oldřicha Navrátila.

Herec Navrátil prohlásil Kalouska za pravého gentlemana. Teď bude za TOP 09 kandidovat do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Oldřich Navrátil

Herec, známý z divadel i filmu, má kandidovat v obvodu Třebíč. „Pan Navrátil je dlouholetý podporovatel TOP 09, má stejné hodnotové zakotvení jako naše strana, prozápadní směřování, obrana svobody a demokracie. Tyto hodnoty jsou ohroženy, proto se rozhodl kandidovat,“ uvedl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Navrátil se nikdy neváhal k politice vyjádřit. Nedávno zaujal svým velmi rázným názorem na prezidenty této země, vysloveným v rámci videa na podporu kandidatury Pavla Fischera. Navrátil řekl, že od roku 1948 byly s jedinou výjimkou v čele našeho státu výhradně „kreatury“.

V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz v roce 2016 byl ještě explicitnější, když se rozhovořil o současném prezidentu Miloši Zemanovi a jeho mluvčím Jiřím Ovčáčkovi: „Oba dva jsou prostě příšery a už se těším, až budou tihle dva v prdeli. Co na to můžu říct? To je celý! Jsou to prostě příšery! Ten Ovčáček je navíc takový vemlouvavý smrad – mně z něj vždy tak vypění krev. Jak se tyto figury objeví v televizi, okamžitě přepínám a vypínám, protože to nemůžu nijak pobrat,“ rozohnil se.

CELÝ ROZHOVOR ZDE

Pak vykládal, jak Miloš Zeman kdysi „přišel do divadla na nějaké představení, vypil litr becherovky a chtěl rozdávat svá moudra“.

Navrátil se netajil ani tím, jaké politiky má rád a jeho preference přesně korespondují s podporou jeho kandidatury: „Já mám rád Karla Schwarzenberga, mám rád i Mirka Kalouska. I když na ně všichni plivou, tak to jsou pro mě ti praví gentlemani. Pan Kalousek to má v hlavě velmi dobře srovnané a pan Schwarzenberg je velice moudrý muž, který je obdařen mnohaletými zkušenostmi a životní moudrostí a racionálním nadhledem. Jsem si jistý, že ani jeden z nich by nespolupracoval s hlupáky,“ věřil herec a nově i senátní kandidát.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…