Herman, Gabal, Marksová... A kdo další si bude ve sněmovně balit?

22.10.2017 9:11

Poslanecký mandát nezískali i přesto, že patří k významným politickým tvářím nebo jsou ministry současné vlády. Server iRozhlas,cz informuje o tom, kdo zůstal před branami do Poslanecké sněmovny.

Herman, Gabal, Marksová... A kdo další si bude ve sněmovně balit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Z kandidujících členů vlády nezískala mandát ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, která vedla kandidátku v Libereckém kraji. Sociální demokraté totiž v kraji nemají jediný poslanecký mandát.

Další, kdo ve Sněmovně neusedne, je ministr kultury Daniel Herman, který vedl kandidátku v Praze. V metropoli ho díky preferenčním hlasům přeskočil starosta Prahy 7 Jan Čižinský z KDU-ČSL. Do dolní komory se nedostal ani sociální demokrat Jan Mládek, který byl do letošního února ministrem průmyslu a obchodu.

Své sněmovní mandáty naopak obhájili ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL a předseda lidovců, vicepremiér Pavel Bělobrádek. Ve Sněmovně se opět objeví také ministr pro lidská práva Jan Chvojka z ČSSD i jeho stranický kolega a ministr vnitra Milan Chovanec. Poslancem zůstal i premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Nově ve Sněmovně zasedne ministr dopravy Dan Ťok z ANO. Mandát také získala i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová z ANO a její stranický kolega, ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Poslancem zůstává ministr obrany Martin Stropnický z ANO i jeho stranický kolega, ministr životního prostředí Richard Brabec. Ve Sněmovně opět zasedne i bývalý ministr financí a předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…