Hluchá vláda, slepá vláda. Drží se jak klíšťata. Po Babišovi se Okamura trefoval do Pekarové

02.09.2022 12:35

Tuto větu si, prosím, zapamatujte! Po Andreji Babišovi se k řečnickému pultíku postavil předseda SPD a obořil se na Fialovu vládu, že pro občany nedělá vůbec nic. K tomu přidal útok na předsedkyni Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09), za který si vysloužil potlesk od svých kolegů z SPD a nakonec prohlásil, že vláda pětikoalice, tedy vláda ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN, už napáchala tolik zla, že musí co nejdříve skončit.

Hluchá vláda, slepá vláda. Drží se jak klíšťata. Po Babišovi se Okamura trefoval do Pekarové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí
Po Andreji Babišovi se s přednostním právem přihlásil o slovo i šéf SPD Tomio Okamura, který vládu Petra Fialy (ODS) taktéž nešetřil a zdůraznil, že kabinet pětikoalice nemá řešení pro boj s energetickou krizí.

„Fialova vláda není schopna zajistit základní životní potřeby občanů. Ceny všeho letí nahoru. A vláda neřeší příčiny. Za SDP říkám jasně, a tuto větu si prosím zapamatujte: zajištění základních životních potřeb nesmí být předmětem ideologie a aktivismu. A vy jste z toho udělali ideologickou věc,“ rozčiloval se Okamura s tím, že plyn za posledních pár let vzrostl na sedmatřicetinásobek své někdejší ceny.

Hnutí SPD podle Okamury opakovaně předložilo deset bodu pro řešení energetické krize.

„Vláda je ale hluchá a slepá. Spoléhat na společné řešení EU je naivita, protože každý ze států EU má jiný energetický mix. A navíc, pokud už nějaký stát chtěl přijmout nějaká opatření, tak je přijal. Odpovědnost za současný stav nese vláda premiéra Petra Fialy. Podniky krachují, chystají se stávky, je ohrožen i chod nemocnic. Vláda teď sice přichází s nějakými opatřeními, ale tak jako tak jsou to opatření nedostatečná,“ nešetřil ostrými slovy předseda SPD.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura je přesvědčen, že Fialova vláda nechá zkrachovat mnoho českých podniků. Možná i proto Fialovi důvěřuje jen 22 procent občanů.

„Přesto se držíte jako klíšťata u vlády a chcete dál škodit České republice. Vládní diletantismus, který nyní vyvrcholil, rozvrací naše hospodářství, rozvrací rodiny, rozvrací dlouho budované vztahy. Dle názoru SPD není jiné řešení než okamžitý konec neschopné a nečinné protinárodní Fialovy vlády,“ bušil Okamura do kabinetu.

Poté udeřil přímo na předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou a kroutil hlavou nad tím, že Pekarová Adamová na jedné straně vyzývá ke slušnému vystupování poslanců, ale podle Okamury je to právě Pekarová Adamová, kdo uráží občany.

„Přitom jste to právě vy, paní Pekarová Adamová, která urážíte občany svými arogantními výroky,“ nedal se Okamura zastavit. Od poslanců SPD zazněl potlesk

Miliony občanů se podle něj dostávají do velkých finančním obtíží a jen obtížně čelí rostoucím cenám potravin a vláda nedělá nic.

„Fialova vláda není schopna a ochotná řešit zdražování energií a potravin. Odmítá pomoct občanům i firmám. Miliony občanů se kvůli neschopnému premiérovi Fialovi a nekompetentní vládě dostávají do neřešitelných finančních problémů. Do toho všeho jsou vládní strany zasaženy organizovaným zločinem, korupcí a styky s mafií. Tahle vláda už stihla napáchat tolik zla, že by měla okamžitě odstoupit,“ pravil Okamura.

Pak už se jen rozloučil.

„Děkuji za pozornost“.

Jeho plamenný projev však nepřiměl 108 poslanců vládní koalice, aby hlasovali proti vlastní vládě. Fialův kabinet si tak důvěru udržel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…