Hnilička rozděluje sedm miliard do sportu a jezdí na mejdany s divnými lidmi, rozčiloval se v ČT Ivan Bartoš

26.01.2021 21:51

Premiér odvolání předsedy Národní sportovní agentury (NSA) Milana Hniličky kvůli jeho účasti na nelegální oslavě narozenin v Teplicích navrhovat nebude. Po říjnových volbách přijde nová garnitura, která podle jeho slov může Hniličku vyměnit. O příští vládu má zájem i koalice Pirátské strany se Starosty a nezávislými. „Hnilička rozděluje sedm miliard do sportu a jezdí na mejdan s divnými lidmi, měl by být odvolán,“ předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v pořadu Interview na ČT24 hovořil o totální ztrátě důvěryhodnosti a podivných věcech odehrávajících se na pozadí podobných setkání.

Hnilička rozděluje sedm miliard do sportu a jezdí na mejdany s divnými lidmi, rozčiloval se v ČT Ivan Bartoš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

Šéf Pirátů se netají svou ambicí stát se příštím premiérem této země. Prozradil, co by byla první věc, kterou by udělal, kdyby se jím stal už dnes. „Kdyby to měla být jediná věc, narovnal bych kompenzace, které vláda neskutečně pomalu přiznává malým firmám a lidem, kteří padají kvůli covidu na dno,“ uvedl, že nelze opomíjet ekonomické hledisko a situaci lidí, kteří už nemají z čeho žít.

„Předložili jsme plán, jak k té pandemii přistupovat lépe, máme mnoho věcí, které s vládou diskutujeme. Věřím, že ačkoliv dnes nejsem v pozici premiéra, se nám ty věci podaří prosadit i tak,“ podotkl Bartoš.

Okomentoval kauzu teplického mejdanu, která hýbe aktuálně Českem. Narozeninové oslavy se účastnil šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička, který se kvůli tomu vzdal svého poslaneckého mandátu. „Pan Hnilička by měl odstoupit i z pozice předsedy Národní sportovní agentury nebo by měl být odvolán, je zde etický kodex, který byl porušen,“ poukázal Bartoš na Hniličkovo protiprávní jednání.

„Někde na nějakém mejdanu se sejde šéf krajské policie, Paroubek a další dost divní lidé. Vzhledem k tomu, že Hnilička je šéf agentury, která rozděluje sedm miliard do sportu, je důvěryhodnost naprosto v trapu. Hází to negativní pohled na celou situaci ve sportu v České republice,“ konstatuje šéf Pirátské strany.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Jedna věc je, že je to facka lidem, kteří by šli také rádi někam posedět, ale musejí být doma. Druhá věc je, s jakými lidmi se setkávají. I u vyšehradské kauzy se teprve teď ukazuje, co bylo na pozadí Prymulovy slavné schůzky, že tu jede akce na testy a podobně,“ podotkl politik.

Premiér Andrej Babiš nejdříve Milana Hniličku vyzval, aby odešel i ze sportovní agentury. Později uvedl, že jeho odvolání nenavrhne s tím, že vyměnit jej může příští vláda. Pokud v ní Bartoš usedne, Hnilička už si v Národní sportovní agentuře neškrtne. „Já bych ho odvolal,“ uvedl předseda Pirátské strany jednoznačně na otázku, jestli by Hnilička mohl v agentuře pokračovat, pokud by sestavoval příští vládu.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…