Hnůj! Witowská se neudržela. Jde o partnera Koláře

26.01.2024 18:28 | Monitoring

Nepoškozujte jméno Petra Koláře, vyjela Světlana Witowská na novinářku Lenku Zlámalovou. A později v souvislosti s aférou vyhazovu prezidentské kancléřky Vohralíkové přidala i něco o hnoji. Ekonomická novinářka ji rozčílila poznámkami o tom, že kartičku ke vstupu na Hrad a přátelství s prezidentem lobbista Kolář využívá ke svým obchodům, což Kolářova partnerka a bývalá redaktorka ČT označila za „bludy a konspirace“.

Hnůj! Witowská se neudržela. Jde o partnera Koláře
Foto: Repro ČT
Popisek: Moderátorka Světlana Witowská v superdebatě před parlamentními volbami 2021

Konec kancléřky Jany Vohralíkové na Hradě vyvolává nemalé spekulace. Skutečným důvodem jejího odchodu prý mají být údajné spory s lobbistou a poradcem prezidenta Petrem Kolářem. „V čase velkých zbrojních zakázek, kdy stát čeká zároveň výběr dodavatele atomových bloků za stovky miliard, což jsou zrovna náhodou branže Kolářova zájmu, tam nemá v žádné roli co dělat. O kartičkách nemluvě,“ vyjádřila se ke spekulacím a Kolářovu působení na Hradě novinářka Lenka Zlámalová. A bylo dusno. Kolářovi přispěchala na pomoc jeho partnerka Světlana Witowská.

O konci Jany Vohralíkové v pozici vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Hrad informoval ve čtvrtek s tím, že důvody jejího odchodu mají být osobního charakteru.

„Práce kancléřky byla tou nejlepší zkušeností, kterou jsem dostala. Byla to doba neskutečně zajímavá, obohacující a pestrá, ale zároveň velmi náročná. Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům,“ uvedla Vohralíková, která má na Hradě skončit k 15. únoru a její místo má převzít výkonný ředitelem Aspen Institutu Milan Vašina.

Již krátce po oznámení Hradu o této změně ve funkci hradního kancléře vypukly dohady. Podle nich Vohralíková nekončí z osobních důvodů, nýbrž kvůli sporů s prezidentovým spolupracovníkem Petrem Kolářem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Paní Světlano, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealankarel , 26.01.2024 21:25:58
Váš milenec zneužívá pana Pávka ke svým soukromým zbrojařským kšeftům.

|  15 |  1

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…