Hokejista Šulák z Ruska: Co se honí Haškovi hlavou? Bezmozku, blil bych, přiletělo

07.08.2023 23:15

Český hokejista působící v ruském Avangard Omsk Libor Šulák je v Rusku spokojený – líbí se mu tam. Jeho přáním je pouze hra hokeje v kvalitní lize. Opřel se i do brankáře Dominika Haška. „Nevím, co se mu honí hlavou,“ řekl v rozhovoru pro Match TV. Bývalému hráči české reprezentace Jiřímu Hrdinovi je z Šuláka na zvracení. V českém národním týmu už podle něj nemá co dělat.

Hokejista Šulák z Ruska: Co se honí Haškovi hlavou? Bezmozku, blil bych, přiletělo
Foto: Repro FB
Popisek: Bývalý hokejista Jiří Hrdina

„Teď nemůžu nastupovat za český národní tým, když hraju v Rusku. Poslouchejte, jsem hokejista, líbí se mi tady. Chci hrát, chci dělat to, co umím, v kvalitní lize. Možná se to někomu nelíbí, ale co mám dělat,“ vysvětlil své důvody český profesionální hokejový obránce Libor Šulák působící v ruském týmu Avangard Omsk v rozhovoru pro server Match TV, jak informoval server Sport.cz.

V Rusku se mu líbí, v zemi mu všechno vyhovuje. „Říkám vám, že mi tady nikdo nedělá nic špatného, všechno mi vyhovuje. Prostě hraju hokej,“ hájil Šulák své rozhodnutí hrát za ruský tým.

Mistrovství světa, které se má konat v květnu 2024, by se rád za Českou republiku zúčastnil, momentálně však má svázané ruce. Kvůli ruské roli agresora ve válce na Ukrajině za Česko hrát nemůže. „Každý hráč by chtěl hrát na domácím mistrovství světa. Já chci taky. Jen s tím momentálně nemůžu nic dělat. Musím prostě přijmout situaci takovou, jaká je, a snažit se hrát za Avangard,“ řekl hokejista, a zásadně tím odmítl propojení sportu s politickými názory.

O získání ruského pasu se snažit nehodlá, řada hráčů působících v KHL o ruské občanství v poslední době již zažádala. V soutěži se totiž počátkem nové sezóny snižuje limit na počet cizinců v týmu z pěti na tři hráče. Podle Šuláka to je nefér. „Otázku pasu jsem nestudoval. V každém případě jsem hrál za český národní tým, sportovní občanství nedostanu jen tak, takže nemá smysl o tom přemýšlet.“

V závěru rozhovoru byl dotázán na svůj názor na to, že Dominik Hašek i Jaromír Jágr nyní hrají v Česku i přes to, že působili v Rusku, a „někdejší brankář nyní na Rusko hází špínu“. Šulák odpověděl, že neví, jak ostatní Češi uvažují. „Těžko říct, nevím. Myslím, že ti, co hrají hokej, uvažují spíš jako Jágr. A nevím, co mají v hlavě ti, kteří hokej nikdy nehráli. O tom, co se honí hlavou Haškovi, to platí tím spíš,“ prohlásil Šulák.

Bývalý hokejový reprezentant Jiří Hrdina Šulákův rozhovor komentoval na Twitteru. V příspěvku Šuláka odsoudil a vystrnadil z českého národního týmu. „Jsem moc rád, že Liborovi Šulákovi je v Russku dobře a nic se mu neděje. Prý neví, co se Haškovi honí hlavou… wow… ty jelito, co se asi honí hlavou tobě, když vidíš, co russký teroristi provádí na Ukrajině? Ty už nemáš v českým nároďáku co dělat, ty bezmozku – bych blil,“ napsal bývalý reprezentant.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hrdino., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSmrček , 08.08.2023 10:01:18
Šulák šel dělat co umí a kde se dá vydělat. Stejně jako ty. Určitě tě zajímaly dolary a né kolik zemí USA napadly a na jakých převratech se podílely. Hlavně si s Haškem nehrejte na moralisty, protože z vás, je lidem na blití.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…