Hřib chtěl tiskovku s Pavlem. Když mu řekli ne, rozdýchával to prý těžko

29.06.2023 19:45

Prezident Petr Pavel při návštěvě Prahy navštívil staveniště metra D. Na procházce po staveništi ho doprovázel i náměstek primátora Prahy Zdeněk Hřib. Tisková mluvčí prezidenta uvedla, že Hrad odmítl jeho nabídku na společnou tiskovou konferenci. Podle anonymního zdroje tuto zprávu Hřib nevzal dobře a celou procházku se „křečovitě usmíval“. Za pódium v metru měl navíc dát 200 tisíc korun. Patrik Nacher (ANO) situaci přirovnal k filmu Blbý a blbější.

Hřib chtěl tiskovku s Pavlem. Když mu řekli ne, rozdýchával to prý těžko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib

Prezident republiky Petr Pavel při dvoudenní oficiální návštěvě Prahy během úterý a středy diskutoval se zástupci hlavního města o dopravě, o dostupnosti bydlení a navštívil také staveniště metra D mezi Pankrácem a budoucí stanicí Olbrachtova.

Na tomto místě se poté měla konat tisková konference, které se chtěl zúčastnit i náměstek primátora a bývalý primátor Prahy Zdeněk Hřib, ale prezident Pavel měl jiné plány, „Pan náměstek Hřib měl zájem, aby na místě proběhla společná tisková konference, tuto nabídku jsme ale odmítli,“ sdělila mluvčí prezidenta Markéta Řeháková se slovy, že Hrad měl v plánu pouze vystoupení samotného prezidenta Pavla. „Tuto informaci jsme už během organizace výjezdu s předstihem komunikovali Magistrátu hl. m. Prahy i všem ostatním partnerům,“ řekla tisková mluvčí prezidenta.

Dle nejmenovaného zdroje získaného deníkem Blesk.cz byl Hřib z odmítnutí poněkud přešlý. „Celou dobu se v tunelu křečovitě usmíval a kam se hnul prezident, tam šel, aby byl zachycen aspoň na fotografii,“ uvedl nejmenovaný zdroj, jenž se procházky s prezidentem také účastnil. „Pan náměstek by si měl konečně uvědomit, že doba jeho svrchované vlády, kdy magistrát sloužil jeho sebepropagaci, je nenávratně pryč,“ řekl dále zdroj a dodal, že bývalý primátor se na místě rozčiloval kvůli své neúčasti na vystoupení a oháněl se argumentem, že objednal pódium v hodnotě 200 tisíc korun.

Hřib v reakci na to pouze potvrdil, že se tiskové konference účastnit chtěl, stavba linky metra si totiž dle jeho slov zaslouží ocenění. „Myslíme si totiž, že si více než 11 tisíc pracovníků druhé nejlepší MHD na světě a stavba metra D za 100 miliard zaslouží ocenění,“ řekl Hřib. Na závěrečnou konferenci navrhoval i Kongresové centrum na Vyšehradě, které je v blízké vzdálenosti od staveniště metra D. „A jde i o společné vlastnictví města a státu a toto místo proto nabízí ideální symboliku k zakončení návštěvy prezidenta v hlavním městě,“ vysvětlil Hřib své úvahy.

Na Hřibovo chování reagoval poslanec Patrik Nacher (ANO). Celou Hřibovu scénu přirovnal k filmu Blbý a blbější. „Náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib dostal od prezidenta Pavla košem a ztropil scénu. Pan náměstek se na prezidentově návštěvě Prahy chtěl zviditelnit skrze společnou tiskovku, ale prezidentská kancelář ho odmítla. Po zbytek návštěvy se podle zdrojů divně křenil a lísal k prezidentovi, aby byl aspoň vidět na fotkách. Vypadá to ovšem, že celá jeho partyzánská akce mohla město stát 200 tisíc korun za objednané pódium pro tiskovku… to je fakt jak z filmu Blbý a blbější,“ napsal poslanec a v závěru tweetu se obrátil na primátora Bohuslava Svobodu.

Pražský primátor na twitteru sdílel fotografie z procházky s prezidentem na staveništi. Zmínil, že na lince metra D už se provedlo mnoho práce, Praha by se její první části měla těšit již po roce 2029. „Nová linka metra D je každým dnem o další metry blíže realitě. Přesvědčili jsme se o tom dnes společně s prezidentem Pavlem, s dalšími zástupci vedení města i Dopravního podniku hl. m. Prahy přímo v podzemí. Při pohledu na stovky metrů již proražených tunelů je vidět, že už se tu udělala spousta práce. Praha novou linku metra potřebuje a po dnešní ‚podzemní inspekci‘ věřím, že se po roce 2029 alespoň její první části i dočká,“ napsal na twitter Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…