Huawei si drží podporu většiny států v EU

13.05.2020 17:12

Evropská komise vyzvala členské státy, aby do 15. května, tedy do tohoto pátku, přijaly první konkrétní a měřitelné kroky v souladu s EU Toolbox. Česká republika je nyní na prahu velmi důležitého rozhodnutí pro digitální budoucnost a implementaci 5G. Státy unie si vybírají dodavatele 5G technologií, kdy většina státu EU podporuje společnost Huawei.

Huawei si drží podporu většiny států v EU
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

V dubnu 2019 přineslo belgické centrum pro kyberbezpečnost zprávu, že Huawei nepředstavuje pro zemi bezpečnostní riziko. Možná právě i proto společnosti Huawei vyjádřili podporu lídři států EU, a to včetně Německa, Polska, Rakouska, Maďarska či Francie. Německá kancléřka Angela Merkelová otevřela prostor 5G sítí pro Huawei v polovině října loňského roku a čelní představitelé Francie opakovaně ubezpečují, že Huawei nebude vyřazena z podílení se na výstavbě infrastruktury 5G. Italský ministr v lednu tohoto roku potvrdil, že italská vláda neplánuje vyřadit společnost ze spolupráce na 5G. Rakousko neshledalo problém s nasazením technologií Huawei v rámci své 5G infrastruktura a rakouský kancléř Sebastian Kurz potvrdil v březnu letošního roku neutrální přístup země vůči dodavatelům.
 

Anketa

Máte důvěru v Bezpečnostní informační službu (BIS) ?

4%
96%
hlasovalo: 18676 lidí
 
Srbský prezident Aleksandar Vučić oznámil, že jeho země hodlá zaujmout velmi otevřený a transparentní přístup k budování sítí páté generace. Před měsícem se k situaci vyjádřil zástupce polského regulátora slovy, že vyloučení Huawei z budování infrastruktury 5G v Polsku by bylo sice možné, ale finančně velmi nákladné. Proto bude společnost součástí výběrového procesu. Ve stejné době vzdalo své díky společnosti Huawei za pomoc s rolloutem 5G i maďarské ministerstvo. 
 
 
Společnost Huawei plně podporuje úsilí a kroky EU a členských států vedoucí k zajištění bezpečných sítí páté generace. Řada doporučení obsažených v souboru opatření pro kybernetickou bezpečnost 5G sítí (tzv. EU Toolbox on 5G Cybersecurity) by mohla mít pozitivní dopad na bezpečnost infrastruktury, nicméně některá opatření s sebou mohou nést vážné právní i obchodní následky.
 
Od založení společnosti Huawei nedošlo k bezpečnostnímu incidentu, který by ohrozil důveru zákazníků a koncových uživatelů. Po celých dvacet let fungování v rámci Evropy se se společnost drží unijních i národních pravidel. Huawei je zároveň jeden z klíčových přispivatelů v oblasti vytváření bezpečnostních standardů 5G. Z celkem 1 609 návrhů podaných společností Huawei na zabezpečení 5G je více než třetina úspěšně přijata.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…