Hynek se přidal ke Svobodným. Kandiduje do Evropského parlamentu

01.03.2024 16:11

Svobodní představili další výrazné jméno, které se připojilo k jejich kandidátní listině pro nadcházející volby do Evropského parlamentu. Jiří Hynek, odborník v oblasti obrany a bezpečnosti, se rozhodl zapojit do letošních eurovoleb s cílem hájit český obranný a bezpečnostní průmysl v rámci Evropy.

Hynek se přidal ke Svobodným. Kandiduje do Evropského parlamentu
Foto: Archiv redakce PL
Popisek: Jiří Hynek bude kandidovat za Svobodné

Svou kariéru zahájil ve zbrojařském průmyslu, nyní od roku 2011 působí jako prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky. Hynek získal uznání jako vedoucí delegace České republiky při Poradní skupině NATO pro průmysl a člen rady resortu Ministerstva obrany pro aplikovaný výzkum, vývoj a inovace.
 

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46418 lidí
Své rozhodnutí kandidovat za Svobodné zdůvodnil tím, že chce bojovat proti nespravedlivé konkurenci a diskriminaci, které čelí český obranný průmysl ze strany některých členských zemí EU. Hynek rovněž zdůraznil význam suverenity a nezávislosti České republiky v rozhodování o národní bezpečnosti a hospodářské politice v rámci EU.
 
„Jsem rád, že mohu být součástí týmu Svobodných, kteří mají jasnou vizi pro budoucnost České republiky v Evropě,“ uvedl Hynek a zároveň vyjádřil svůj záměr být hlasem zdravého rozumu v Evropském parlamentu, obhajovat národní zájmy a hodnoty, a chránit obranný a bezpečnostní průmysl jako klíčový zdroj inovací a zaměstnanosti.
 
Hynek se tak připojil ke známým kandidátům Svobodných, včetně předsedy strany Libora Vondráčka, právníka se specializací na evropské právo, Matěje Gregora, předsedy v Moravskoslezském kraji, a Karla Diviše, podnikatele a bývalého prezidentského kandidáta. Společně tvoří silný tým a kompetentní alternativu k současným zástupcům České republiky v Evropském parlamentu, kteří podle Svobodných selhávají v hájení našich zájmů a hodnot.
 
Svobodní srdečně vyzývají všechny občany, kteří touží po svobodné, prosperující a bezpečné České republice, aby jim dali svůj hlas v nadcházejících eurovolbách, které se uskuteční 7.- 8. června 2024.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…