I s batoletem se dá pracovat, dokazuje poslankyně Kaslová

16.06.2012 8:23

Mateřství a práce ve sněmovně jdou dohromady – to se alespoň snaží dokázat poslankyně za TOP 09 Jana Kaslová, která dochází do práce i se svou půlroční dcerou Julinkou. Kaslová, která je matkou ještě rok a půl starého syna Jakuba, je ale některým poslancům trnem v oku.

I s batoletem se dá pracovat, dokazuje poslankyně Kaslová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Kaslová

Podle nedělního Blesku kolegům vadí především to, že pracovitá poslankyně pobírá nemalou mateřskou a to promeškala zatím ani ne třetinu všech hlasování. Kaslová je ale spokojená a podle svých slov nestrádá ani její dcera. “Nechávám ji v kanceláři. Většinu času stejně prospinká,” vysvětlila. Dceru prý s sebou bere proto, protože stále kojí. Právě na matky-poslankyně se bulvár zaměřil. Připomněl nejznámější političky, které se během výkonu svého mandátu staly matkami.

Mezi nimi se nachází napříkad bývalá poslankyně Unie svobody Hana Marvanová, kvůli které chtěla dokonce sněmovna před devíti lety zřídit speciální místnost na kojení. Marvanová se ale nakonec tři dny po porodu svého mandátu zřekla. Roli matky a poslankyně se jako první podařilo zkloubit Petře Buzkové, které se na konci roku 1996 narodila dcera Anna. Buzková si dceru brala - stejně jako Kaslová – s sebou do sněmovní kanceláře, kam ji odbíhala kojit. Stejně jako Kaslová byla pod palbou kritiky – nikoliv kvůli penězům, ale protože podle některých kritiků dala přednost práci před mateřstvím.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…