Idioti! Vyhazují peníze nás všech. Koupili prasečák třeba za miliardu, aby ho zbourali. Petr Štěpáněk vypěnil

07.08.2017 20:51

Mezi státem a firmou AGPI byla uzavřena dohoda o odkupu vepřína v Letech u Písku. Ani jedna ze stran však nechce prozradit, kolik bude odkup vepřína daňové poplatníky stát. Bývalý radní pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek odhaduje, že politici odkoupili prasečák za miliardu.

Idioti! Vyhazují peníze nás všech. Koupili prasečák třeba za miliardu, aby ho zbourali. Petr Štěpáněk vypěnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Zdá se, že se pomalu uzavírá příběh, jenž se vleče už dvacet let. Už dvě dekády se mluví o tom, že český stát odkoupí vepřín v Letech u Písku, kde za druhé světové války stál sběrný tábor pro Romy. Stovky Romů v něm zemřely a po roce 1989 se debatovalo o tom, že by bylo dobré uctít památku jejich obětí tím, že vepřín zmizí a místo něj vznikne pietní místo.

Dvacet let politici nebyli ochotni najít peníze k odkoupení vepřína. Teď se však situace mění. Stát a firma AGPI, která vepřín vlastní, se dohodly na ceně, jež bude za vepřín zaplacena. Ani jedna ze stran však nechce prozradit, kolik stát, čili všichni daňoví poplatníci, za odkup vepřína zaplatí. Bývalý radní pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek na sociální síti Facebook odhadl, že to může být až za miliardu korun. Ačkoli detaily dohody nezná, rozhodl se ji peprně okomentovat.

„Jen dokonalí idioti koupí zcela funkční prasečák – tipuji, že tak za miliardu –, aby ho zbourali. Pokud by to ti idioti dělali za vlastní peníze, byla by to jejich věc. Jenže tihle idioti – myslím tím vládu socanů, koblihářů a lidovců – takhle vyhazují naše peníze, peníze nás, daňových poplatníků. A tihle idioti tu vládnou proto, že jiní idioti – tím myslím jejich voliče –, tu žijí mezi námi. A takhle my si tady žijeme,“ vyjádřil se Štěpánek s nádechem sarkasmu.

Štěpánek doslova napsal:

Jen dokonalí idioti koupí zcela funkční prasečák - tipuji, že tak za 1 miliardu -, aby ho zbourali. Pokud by to ti idioti dělali za vlastní peníze, byla by to jejich věc. Jenže tihle idioti - myslím tím vládu socanů, koblihářů a lidovců - takhle vyhazují naše peníze, peníze nás daňových poplatníků. A tihle idioti tu vládnou proto, že jiní idioti - tím myslím jejich voliče -, tu žijí mezi námi. A takhle my si tady žijeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…