Idioti z ČSSD, u mě jste skončili. Jiří Vyvadil chce předčasné volby, ať se Sněmovna vyčistí od pětiprocentní pravicové džungle

06.04.2018 8:29

Jednání o vládě ANO a ČSSD je u konce. I když hnutí ANO nakonec nabídlo ČSSD pět křesel, nebyly mezi nimi finance ani vnitro, které sociální demokracie požadovala. Podle právníka a bývalého senátora Jiřího Vyvadila byla však ČSSD příliš vnitřně rozpolcená, což by nebylo dobré ani v případě, že by k nějaké dohodě s Andrejem Babišem došlo. „Toto období ale není neužitečné. Některé politické strany zřejmě do opozice posílí,“ vyjádřil se právník a bývalý senátor na svém facebookovém účtu.

Idioti z ČSSD, u mě jste skončili. Jiří Vyvadil chce předčasné volby, ať se Sněmovna vyčistí od pětiprocentní pravicové džungle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Anketa

Jednání o koalici ANO a ČSSD zkrachovala. Chcete za současných okolností předčasné volby?

87%
13%
hlasovalo: 6886 lidí

Právník a bývalý senátor Jiří Vyvadil v tom má jasno, země potřebuje nové rozdání karet. „Je potřeba vyčistit vzduch, zbavit se pravicové džungle, STAN, KDU-ČSL a TOP 09, nebo alespoň některé z nich a doložit, jakou důvěru u veřejnosti má ta která politická strana. Jednání ANO a ČSSD začalo být schizofrenní,“ uvedl Vyvadil s tím, že se ukazovalo, že síly proti koalici jsou v ČSSD silné a rostou.

I kdyby Babiš dal sociálním demokratům pět ministerstev a vnitro, stejně by to podle právníka uvnitř ČSSD vřelo. „Toto období ale není neužitečné. Některé politické strany zřejmě do opozice posílí, zřejmě například levicově anarchističtí Piráti, jiní oslabují,“ míní. I Andrej Babiš však prý dělal boty. „To, že skočil na lep lhářům z Británie ohledně údajné otravy Skripala a jeho dcery, mnozí těžko rozdýchávali, včetně mě, ale život i politika jdou dál,“ řekl Vyvadil, podle kterého už jsou únavné ty nekonečné debaty v téhle Sněmovně.

„Nechť politickým stranám lidé znovu ‚nastaví zrcadlo‘. Ať se ukáže zejména, jak na tom s podporou veřejnosti je Andrej Babiš,“ řekl s tím, že pokud silně poklesne v preferencích, má smůlu, pokud znovu drtivě vyhraje, bude mít po půl roce jeho všeobecného probírání chyb jasnou legitimitu k premiérství, ovšem s touto Sněmovnou už nemá smysl pracovat.

„Ještě jeden dodatek, když vidím, co Babiš ČSSD nabízel, tak musím říci, že to jsou idioti. Pro rozhodování o trestně stíhaném premiérovi je rozhodující ministr spravedlnosti, a ne vnitra. Navíc mohli z vlády vypadnout havlisté Stropnický a Pelikán, kteří nám všem pijí krev. Idioti. Pro mě definitivně skončili,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…