Investory z Wall Street láká marihuana

14.01.2016 7:11

Americké investory stále víc přitahuje obchod s marihuanou, který je už v několika státech USA legální a slibuje nemalé zisky. Investoři z Wall Street se ve středu shromáždili na konferenci v New Yorku, aby se dozvěděli více o rozvíjejícím se byznysu, který se zatím soustřeďuje na západním pobřeží USA.

Investory z Wall Street láká marihuana
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Podle marketingové společnosti IBISWorld se výnosy z prodeje marihuany k léčebným účelům zvýší v USA z 3,6 miliardy dolarů v loňském roce na 13,4 miliardy (přes 33 miliard korun) v roce 2020, napsala agentura Reuters.

Newyorská konference se sešla jen několik dní poté, co se v největším americkém městě otevřela první klinika, která předepisuje těžce nemocným konopí jako utišující prostředek. Podobná zařízení už fungují ve 22 amerických státech.

Zájem amerických investorů o marihuanu stoupl v roce 2012, kdy státy Colorado a Washington užívání této drogy legalizovaly. Později se k nim připojily Aljaška, Oregon a hlavní město Washington. Počet společností obchodovaných na burze, které se prodejem konopí zabývají, stoupá a stále více z nich je výdělečných.

Na federální úrovni je ale užívání marihuany stále nezákonné, a tak se vznikající průmyslové odvětví zatím musí soustředit na její legalizaci. Až pak bude podle expertů schopné přilákat více investorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…