Islám jako nacismus? David Rath nakládal v ČT

06.05.2019 11:40

Hostem vysílání ČT24 byl lídr kandidátky České suverenity do Evropského parlamentu David Rath. A jeho slova o islámu byla vskutku jadrná, dokonce jej přirovnal k nacismu.

Islám jako nacismus? David Rath nakládal v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Není asi prostor mluvit o všech tématech, ale taková tři nejdůležitější. První: zastavit migraci, součástí toho je i zabránit šíření a islamizaci Evropy. Druhé, co s tím souvisí: otočit pozornost Evropské unie na věc, na kterou se dost kašle – a to jest populační exploze v zemích třetího světa. To je ten hlavní nebo jeden z hlavních hybatelů nejenom migrace, chudoby, válek a ohrožuje to Evropu a je potřeba, aby se Evropa tím začala vážně zabývat, to znamená ne nějakou pomoc charakteru jen léky a potraviny, co se dělá dnes, ale skutečně cílený program na omezení té populační exploze, která je zoufalá. Podívejte se, jak země střední Afriky především, ale i Blízkého východu v podstatě zmnohonásobily, klidně ze čtyř, zpětinásobily počty obyvatel za posledních pár desítek let. Čili to je hrůzná věc, která ohrožuje planetu jako takovou stran ekologické stability,“ sdělil úvodem Rath, co by chtěl prosadit v Evropském parlamentu. 

Anketa

Zaslouží si Jaromír Jágr od Zemana vyšší státní vyznamenání, než jaké dosud má?

hlasovalo: 12365 lidí

Posledním tématem je návrat práva veta členským státům, to znamená, že by strana ráda učinila ze členských států, dle Rathových slov, rovnoprávné partnery. „Rádi bychom ho vrátili takovým způsobem, aby členský stát v každém hlasování mohl říci ne. Protože ono se těžko někdy říká, která hlasování a rozhodování jsou jedině ta klíčová, a která ne. Správně jste řekl, že původně to tam bylo, nicméně postupně se jaksi to právo veta ořezává. To znamená dneska, že už můžeme být přehlasováni, viděli jsme to třeba v debatě o těch kvótách, migračních kvótách, ale v mnohých dalších agendách, kdy prostě ty velké silné země si nás de facto natřou na chleba. A to si myslíme, že není dobře. Že ta Evropská unie by neměla, řekněme, rozhodovat z pozice síly a moci a většiny, ale z pozice konsenzu,“ míní Rath, že je zkrátka třeba naslouchat i těm menším zemím. 

Rath se následně vyjádřil i k bodu programu České suverenity ohledně odmítání přijímání legálních migrantů. „My tam máme absolutní zastavení nelegální migrace a omezit legální migraci, aby se skutečně vztahovala jen na osoby, které jsou ve svých domovských zemích ohroženy z důvodu třeba jejich názoru, politického postoje nebo něčeho takového, pak tam samozřejmě je potřeba těmto lidem tu pomoc dát, ale ne v žádném případě lidem, kteří chtějí nějakým způsobem zneužívat tu legální formu migrace,“ dodal.

Islámská země je podle Ratha země, kde je islám v podstatě zásadní rozhodující ideologií, která ovlivňuje a řídí život v té zemi. „Může tam patřit od Saúdské Arábie přes spoustu dalších zemí střední Afriky, samozřejmě tam patří i takové země jako Afghánistán, země jako Írán, Irák, najdeme takových zemí desítky,“ sdělil Rath.

„Evropa by se měla bránit islamizaci. Podívejte se, co se děje v Británii, ve Francii a v dalších zemích a tutlá se to. Bohužel je to chyba i České televize, že se tomu tématu nevěnuje, například tomu zotročení těch nezletilých dívek, to jsou skutečně stovky, tisíce případů, kdy takzvané křesťanské, ateistické dívky jsou odchytávány muslimskými gangy, v Británii jsou to především Pákistánci, a dělají si z nich sexuální otrokyně, které prodávají normálně na trhu jako někde ve středověku. A deset let to Británie metla pod koberec, tamní orgány o tom neinformovaly, nevyšetřovaly to, najednou to vyvřelo jako skandál,“ sdělil Rath.

Závěrem se pak Rath vyjádřil velmi kriticky k islámu. „Na islám se musíte podívat tak, že rozděluje lidi na nadlidi a podlidi. Nadlidi jsou věřící muži a podlidi jsou ženy, nevěřící a křesťani, buddhisté, hinduisté... To znamená, kdo by měl být skutečně popotahován za nesnášenlivost, je právě islám, který dělí lidi na übermensche a untermensche tak, jak to dělal nacismus,“ uzavřel Rath.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku budou konat 24. a 25. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…