Islám je v Česku zakázaný, tvrdil čtenář Hermanovi. Není, odmítl ministr

06.09.2016 18:56

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) se na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil k otázkám čtenářů týkajícím se muslimů a islámu.

Islám je v Česku zakázaný, tvrdil čtenář Hermanovi. Není, odmítl ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Islám je v Česku zakázaný. Proč se to nevymáhá?“ otázal se jeden ze čtenářů s poukazem na soudce z vyšších českých soudů, kteří tvrdí, že islám je zde zakázaný, ale není politická vůle to vymáhat. „Nebyl jste pravdivě informován. Islám v ČR zakázaný není, stejně jako není zakázaný ani jinde ve světě,“ odvětil jasně Herman.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Na údajné muslimské útočníky v Benešově, kteří měli napadnout tři dívky, se otázal další ze čtenářů. „Proč to vláda nezveřejní, když v případech Čechů se zveřejňuje běžně celé jméno?“ ptal se. Ministr kultury však nedokázal odpovědět. „Vláda není vyšetřujícím orgánem, toto je mimo rámec její kompetence. Obraťte se se svým dotazem na tiskové oddělení Policejního prezídia, které posoudí, jaké informace jsou určené veřejnosti a jaké není možné zveřejnit,“ zmínil Herman.

Podle jeho slov je bezpečnost obyvatelstva prioritou vlády. „O tom, že se dosti daří tuto prioritu naplňovat, svědčí i fakt, že jsme šestou nejbezpečnější zemí světa. Každé porušení zákona je třeba stíhat, ať se ho dopustí kdokoli,“ uzavřel Herman.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…