Islamisté představují hrozivého krále Heroda dneška, říká nejvyšší duchovní Velké Británie

25.12.2015 20:30

Radikální organizace Islámský stát je „Herodem dneška“, protože stejně jako král Herodes i ona usiluje o „vyhnání křesťanů“. Při dnešní mši v katedrále v Cantenbury to řekl arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Islamisté představují hrozivého krále Heroda dneška, říká nejvyšší duchovní Velké Británie
Foto: pixabay.com
Popisek: vlajka Velké Británie

Biblický král Herodes nechal podle křesťanské tradice kvůli proroctví, že se v Betlémě narodil budoucí židovský král, povraždit v oblasti Betléma malé chlapce. Josef a Marie uprchli i s novorozeným Ježíšem do Egypta, odkud se vrátili až po Herodově smrti.

„IS, Herodes dneška, zakládá stezky strachu, násilí, nenávisti a útlaku. Přesvědčený o tom, že jde o poslední dny, používá sílu a nepopsatelnou krutost, vítá jakýkoli nesouhlas, jistý si tím, rozpoutaná válka potvrdí, že jde o konec časů. Nenávidí rozdíly a je jedno, zda jde o jinak smýšlející muslimy, jezídy nebo křesťany. Kvůli IS hrozí křesťanům zánik v oblasti, v níž křesťanská víra vznikla. IS sám si definoval tuto apokalypsu, jejímž hlasatelem je anděl smrti," řekl o Islámském státu Welby, který vede 85 milionů příslušníků anglikánské církve.

IS obsadil část Sýrie a Iráku a vyhání nebo pronásleduje na tomto území nemuslimy včetně křesťanů nebo jezídů.

Terorismus, který zachvátil letos Paříž, Tunisko, Bejrút, nebo Bamako v dnešním poselství ve Vatikánu odsoudil také papež František. K mnoha z těchto atentátů se přihlásil právě IS.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/arcibiskup-islamsky-stat-je-herodem-dneska-i-on-usiluje-o-vyhnani-krestanu-20151225.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…