Ivo Lukačovič o islámu: Jako nacisté. Chtějí nás ovládnout. Už tu jsou, tanky nepotřebují

07.11.2023 9:28

Německá média se po událostech z posledních dní netají tím, že je jejich země v akutním ohrožení od islámských radikálů, kteří podle nejčtenějšího německého deníku Bild v ulicích sousední země již otevřeně volají po vyhlášení chalífátu a za pokřiků „Alláhu akbar“ oslavují teroristy. Podle jednoho z odborníků oslovených Buildem už nejde pouze o židy, ale o „islámskou válku“ také proti křesťanům. Dle zakladatele Seznamu Iva Lukačoviče se dá aktuální situace srovnávat s rokem 1939. Zatímco tehdy však nacisté potřebovali tanky, dnes se dle něj islámští bojovníci obejdou i bez nich. „Už u nás jsou,“ varuje.

Ivo Lukačovič o islámu: Jako nacisté. Chtějí nás ovládnout. Už tu jsou, tanky nepotřebují
Foto: Repro Twitter @RonEng1ish
Popisek: Propalestinská demonstrace v německé Essenu

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
Německo v posledních dnech zažilo množství propalestinských demonstrací a pochodů, které však v mnoha případech nekončily u podpory Palestiny, ale davy lidí v nich oslavovali islámský terorismus či volali po sjednocení muslimských zemí – a Německa nevyjímaje – do jednoho chalífátu.

Poté, co se několik propalestinských shromáždění v německých městech, včetně Berlína, Düsseldorfu a Essenu podobným způsobem „vymklo kontrole“, jak hodnotí například Frankfurter Rundschau či server Merkur.de, se již začaly ozývat hlasy nespokojenosti s tím, aby takové dění v německých ulicích pokračovalo.

„Hranice byly překročeny,“ zhodnotil též předseda vlády Severního Porýní-Vestfálska Hendrik Wüst z německé Křesťanskodemokratická unie, jejíž předsedkyní byla po dlouhá léta bývalá německá kancléřka Angela Merkelová. „Je naprosto nepřijatelné, že islamističtí extrémisté prosazují své cíle v ulicích naší země a volají po chalífátu. To nepřijmeme,“ řekl Wüst poté, co islamisté v německých ulicích mávali i vlajkami Islámského státu, Hamásu či Tálibánu.

Nejčtenější německý deník Bild v této souvislosti otiskl rozhovor s odborníkem na islamismus Eranem Lahavem, jenž varoval, že otázka samostatné Palestiny je pouze zástěrkou, za níž se v Německu shlukují radikální islamisté, kterým jde o „islámskou válku“.

Antisemitské výroky a výzvy ke zničení Izraele, které na podobných akcích běžně zaznívají – a výjimkou nebyly ani mnohé propalestinské pochody v Praze – jsou dle Lahava pouze začátkem a brzy se může pozornost islamistů obrátit nejen proti židům, ale i proti křesťanům. „Nejde o palestinskou válku, ale o islámskou válku,“ varoval s tím, že Islámský stát či al-Káida už burcují na sociálních sítích ke vzpouře proti židům a křesťanům, které označují za „křižáky“.
Německý Die Welt po volání na propalestinských demonstracích po utvoření islámského chalífátu v Německu poznačil, že už i policejní odboráři po víkendu vyzvali k přísnějším předpisům či dokonce zákazům týkajících se propalestinských srocení.

V úterý ráno pak Bild už otevřeně hovoří o „islamistické hrozbě“ pro Německo a varoval i před nebezpečím terorismu. Podotkl, že „nyní dokonce i“ německá ministryně vnitra Nancy Faeserová (SPD) říká, že byla „překročena červená linie“ a že se musí přistoupit i k zákazům shromáždění a k tvrdým zásahům policie.

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 13998 lidí
Podle odborníků oslovených Bildem to však nestačí. Ústavní expert Volker Boehme-Neßler shrnul, že „trestní právo, cizinecké právo, azylové právo a pobytové právo poskytují dostatečné možnosti pro přísné postihování trestných činů a prosazování právního státu“, ovšem i sebelepší zákony jsou dle něj k ničemu, když se vše bagatelizuje.

Odborník na terorismus Peter Neumann pak německé vládě doporučil, aby vypracovala „akční plán pro islamistický a protiizraelský terorismus“ ve stylu, jaký již německý kabinet vypracoval v minulosti proti pravicovému extremismu. „Kromě toho musí vláda okamžitě zastavit financování a získávání finančních prostředků pro islamistické organizace,“ upozornil.

Zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič volání po chalífátu v sousední zemi přirovnává k nacistické snaze o ovládnutí Evropy a Ruska. Akorát by dle něj v současné době Lebensraum nahradilo právo šaría.

„1939: Germánie od Atlantiku až po Vladivostok. Lebensraum pro Němce. 2023: Islámsky chalífát od Atlantiku až po Vladivostok. Nastolení práva šaría,“ připodobnil Lukačovič, čímž zřejmě narážel nejen na události v Německu, ale také na velmi vstřícný postoj k islámu v Rusku, kde žije vůbec nejvíce muslimů z celé Evropy a kde před několika lety ruský prezident Vladimir Putin v Moskvě například otevřel největší evropskou mešitu.

V Německu i v Rusku se v posledních dnech ozývají silné antisemitské postoje a Lukačovič píše, že stejně jako bylo cílem nacistů v jejich vysněné říši vyvraždit židy, byl by to i „vedlejší cíl“ Islámského chalífátu od Atlantiku až po Vladivostok i v současnosti.

Změnil se však dle něj akorát „způsob dopravy bojovníků“. Upozornil, že ještě v roce Němci k svému boji využívali tanky, letadla či náklaďáky, což nyní islamisté nemají za potřebí. „Už u nás jsou,“ vysvětlil zakladatel Seznamu.

„Teď tady dostanete sodu… oni nevidí, neslyší, nevnímají,“ upozornil po takovémto příspěvku Lukačoviče poslanec za ANO Patrik Nacher.



A taky se tak stalo. „Nemáte horečku? To je naprosto bláznivý tweet. Úplný nesmysl,“ sneslo se následně na Lukačoviče od jednoho z komentujících.



„Kdo tohle říkal v době ‚kdy byl ještě čas‘, byl označen za dezoláta a populistu…“ zaznělo také v diskusi.

„Tenhle komentář má tedy pořádné Musk vibes!“ ohodnotil pak Lukačoviče za příspěvek cestovatel trabantem Dan Přibáň.



Podobná slova však zakladatele Seznamu nikterak neodradily. Shrnul, že se na Elona Muska dívá jako na někoho, kdo v byznysu dokáže přeměňovat „vodu ve zlato“. „Rozjel elektromobilitu, znovupoužitelné vesmírné nosiče, funkční a cenově dostupný satelitní internet, z twitteru odstranil prokázaný levicový bias a cenzuru nepohodlných názorů,“ ocenil Lukačovič Muska s tím, že je tento vynálezce sice „naivní jako děcko“ například v otázce zahraniční politiky, ale jeho příspěvky na sociální síti X (někdejším Twitteru) tvoří méně než 1 % jeho aktivit a osobnosti.

„Přesto jej budeme i nadále hodnotit většinou podle nich,“ poznamenal Lukačovič.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Lukačovič,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseExODS , 07.11.2023 10:36:50
vlastník Novinek, Seznamu atd., jehož média jedou od roku 2015 Welcome refugees propagandu, nás najednou upozorňuje na nebezpečí skryté v příchozích? On by měl být jedním z prvních, kteří ponesou zodpovědnost za rizika a škody která tito nelegální migranti způsobují!!!!

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…