Ivo Rittig řádí. Posílá tyto vzkazy o Topolánkovi, Nečasovi a jiných věcech

01.04.2014 10:57

Sociální síť Twitter získala v nedávné minulosti opravdu zajímavého uživatele. Své glosy na ni několikrát denně umísťuje Ivo Rittig, známý podnikatel, kterému je připisován značný vliv na českou politiku. Svým ostrým jazykem neváhá glosovat aktuální dění, ani opakované pokusy státní zástupkyně Lenky Bradáčové dostat jej do vazby.

Ivo Rittig řádí. Posílá tyto vzkazy o Topolánkovi, Nečasovi a jiných věcech
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Anketa

Kterého z nominovaných moderátorů máte nejraději? Všichni soutěží v anketě TýTý 2013.

hlasovalo: 3534 lidí

V sobotu Rittig na svůj Twitter napsal, že očekával, že Lenka Bradáčová mu po dvojím nezákonném zadržení a pokusu o zabavení pasu řekne alespoň „Promiňte“. Doposud se však prý nedočkal. Tento příspěvek byl však pouhým začátkem Rittigovy rozsáhlé aktivity na síti.

V neděli se pak vysmál článku, ve kterém se Lenka Bradáčová rozčilovala nad jeho propuštěním a vzkazovala soudcům, že teď přebírají odpovědnost za dovedení kauzy do konce oni. Soudci se proti tomu ohradili tvrzením, že nesmyslnost slov Bradáčové rozpozná každý student prvního ročníku práv, a Rittig přihodil posměšný komentář: „Co si to ty soudy dovolují, ony neposlouchají."

Twitterová aktivita vinohradského podnikatele se rychle roznesla a jeden z dorazivších uživatelů se zajímal, když už Rittig na síti začal s odhalováním svého nitra, o původ jeho pohádkového bohatství. Zpovídaný mu odvětil, že nemá pocit, že by byl pohádkově bohatý. Což jiný z tweetujících okomentoval lakonickým: „Zato tvoji právníci jsou."

Po víkendu pak podnikatel na síti trousil další glosy. Zaujal jej například novinový článek, pojednávající o zájmu galerií o slavný obraz, který Rittig dostal k narozeninám od šéfa Státního pozemkového úřadu. Byl na něm vyobrazen sám Rittig, a to v pozici antického boha. Majitel a model žádaného díla s ironickým smajlíkem vzkázal: „Čekám, jestli se neozve třeba Guggenheimovo muzeum. Do toho bych šel."

Zdrojem dalších glos se pak Rittigovi stal pondělní tisk. Zaujal jej například rozhovor s expremiérem Mirkem Topolánkem, který měl v titulku prohlášení, že Petr Nečas je pouhým náhradním cílem za něj samého, protože na něj „prokurátoři“ nedokáží nic najít. Rittig ironicky dodává, že jestli tyto provokace budou pokračovat, tak nám prokurátoři nakonec  budou chtít vypínat internet.

Na to jeden ze čtenářů poznamenal, že „Topol a Nečas se tak dlouho hledali, až se našli“. Rittig mu však následně objasnil, že je to trochu jinak: „Oni se dvakrát v lásce nemají. Spojila je až šikana justiční chunty, jak jim říká Topol,“ napsal.

Pak ještě jednoho čtenáře zajímalo, kolik stálo daňové poplatníky Rittigovo zela bezdůvodné zatčení zásahovou jednotkou. „Počítej tak patnáct kukláčů na jednoho, je nás pět a dvakrát za sebou. Kdyby poslali koresponďák, přišli bychom na čas,“ dostal odpověď.           

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…