Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život

15.02.2024 18:57

Někdejší senátor a europoslanec Jaromír Štětina se v rozhovoru pro iRozhlas.cz svěřil, že se obává o svůj život. A že je mimo jiné v Rusku na seznamu hledaných osob, o čemž však on sám do telefonátu reportéra nevěděl.

Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Štětina podle svých slov seznam osob, po nichž je v Rusku vyhlášeno pátrání, zatím neviděl. Informovali ho však už jeho kamarádi a známí. Dnes osmdesátiletý bývalý politik byl v minulosti také válečným reportérem z oblastí bývalého Sovětského svazu.

O důvodech, proč se na takovém seznamu objevil, jen spekuloval. Ale uvedl, že se zkrátka vždy zastával vlasovců, což si myslí, že by jeden z důvodů mohl být. „Myslím ale, že jsem se ničím neprovinil. Místo toho, aby v Moskvě ocenili moji objektivnost, tak vyhrožují,“ dodal.

Podle svých slov se v současné době bojí o život a žije ve strachu. „Myslím, že Rusko podnikalo kroky a zabíjelo z mnohem prostších důvodů,“ zakončil Štětina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 15.02.2024 19:30:55
Vždycky to byl takový hrdina a rusobijec, a teď se bojí. Němci a jejich kolaboranti se také báli, když se blížila fronta z východu. To je úděl krys, Jaromíre.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …