Já vám to řeknu na placato... Sjezd ČSSD pod vedením Šmardy, dorazil i Středula

07.01.2023 17:39 | Ze sítí

Kdysi vládní a nejsilnější strana v Česku – ČSSD – uspořádala sjezd. Dnes tato partaj nemá zástupce ve Sněmovně a předseda strany Michal Šmarda dal najevo, že by to rád změnil a sociální demokraty do Sněmovny vrátil. Ke spolustraníkům byl velmi kritický. Na sjezdu promluvil také prezidentský kandidát Josef Středula. Sociálním demokratům sdělil toto...

Já vám to řeknu na placato... Sjezd ČSSD pod vedením Šmardy, dorazil i Středula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

V brněnském hotelu Passage se v sobotu dopoledne sešli sociální demokraté a uspořádali sjezd, na kterém si chtěli zvolit nového místopředsedu, na místo Tomáše Petříčka, který na tento post rezignoval na podzim loňského roku.

Šmarda byl vůči svým vlastním spolustraníkům kritický. „Všechny problémy, které máme, jsme si způsobili sami. Jak nám mohou lidé věřit, že budeme dobře spravovat veřejné finance, když sami máme dluhy,“ podotkl. Na jeho slova upozornil Deník N.

Podle ČTK se spolustraníci také shodli, že nemá smysl ohlížet se do minulosti. Za současný stav strany podle členů mohou vlastně všichni.

Předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD Radek Scherfer popsal situaci ve straně v minulosti slovy jako „drancování, diletantství a šlendrián“.

Podle Šmardy bude pro ČSSD zcela zásadní rok 2025, kdy by se mělo straně podařit vrátit se do Sněmovny.

Na sjezdu promluvil také prezidentský kandidát šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, kterého Šmarda pozval už proto, že Středulu v prezidentském klání ČSSD oficiálně podpořila.

„Očekává se recese, je tu hrozba propouštění, firmy nejsou schopné zvládat vysoké ceny energií. Pokud ceny budou tak vysoké, jaké jsou, může hrozit, že se zaměstnavatel rozhodne odejít jinam. Poctivé firmy budou potřebovat pomoc, a to je výzva i pro vás,“ řekl šéf odborářů Středula sociálním demokratům.

Dal také najevo, že v tuto chvíli neuvažuje o vstupu do ČSSD, ale po prezidentské volbě prý nechce žádnou možnost vylučovat.

Na sjezdu promluvil také člen strany Antonín Meder.

„Já mám pouze jeden vzkaz pro mou milovanou ČSSD. Já jsem ze severu, my mluvíme na placato a moji kamarádi, moji sousedé, i moji nepřátelé vzkazují pouze jedno. Jsme neviditelní. Moc děkuju, že probíhá restart, ale teď musíme do médií, musíme do rádií. Musíme být vidět, sociální sítě nestačí,“ prohlásil Meder.

Sjezd byl vysílán také na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…