Já zabil Kuciaka, přiznal se policistům bývalý voják. Ta podezřívala jeho bratrance od policie

11.04.2019 22:40

Kauza zavražděného slovenského novináře Jana Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové se dostává do dalšího dějství. K jejich zastřelení se ve čtvrtek přiznal bývalý profesionální voják Miroslav Marček, informovala ČTK.

Já zabil Kuciaka, přiznal se policistům bývalý voják. Ta podezřívala jeho bratrance od policie
Foto: Facebook
Popisek: Zavražděný novinář Ján Kuciak

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček byl obviněn v září spolu s dalšími několika podezřelými. Byli mezi nimi i jeho bratranec a bývalý policejní vyšetřovatel Tomáš Szabó, podnikatel Zoltán Andruskó a podnikatelka Alena Zsuzsová, která údajně pracovala jako tlumočnice z italštiny pro kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera.

Nové informace média hodnotí jako zvrat ve vyšetřování. Dosud se totiž myslelo, že Marček byl pouze řidičem, který na místo přivezl jiného obviněného, a sice Tomáše Szabóa, a že střílel právě Szabó. Poslední informace nasvědčují, že role tedy byly opačné.

Policie Miroslava Marčeka vyslýchala ve čtvrtek a ten se přiznal, že onen večer 21. února 2018 v jejich domě v obci Vel’ká Mača střílel právě on. Minulý týden se měl podle serveru Marček přiznat i k jiné vraždě z roku 2016, kdy měl údajně spolu se Szabóem zavraždit podnikatele Petra Molnára.

Oba bratranci pocházejí z Kollárova, malé obce na jihovýchodě Slovenska, kde je policie také zatkla. Z objednání vraždy Jána Kuciaka slovenští vyšetřovatelé v březnu obvinili podnikatele Mariána Kočnera.  Policie nepochybuje, že Kuciakova vražda přímo souvisela s novinářovou prací. 


 


 

 

 

reklama

autor: nab

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…