Jágr: Fridrichová na ČT vytáhla jeho otce. Prý je tu problém, možná náhoda

06.05.2019 7:32

Prezidenta Miloše Zemana doprovázel do Číny také hokejista Jaromír Jágr, který za svou cestu následně sklidil kritiku. Český hokejový idol si tam potřásl rukou s prezidentem komunistické Číny a dostal titul ambasadora čínského hokeje. Jaromír Jágr v rozhovoru médiím řekl, že byl vychován, aby uznával autority. A za pozvání k prezidentu Si Ťin-pchingovi je rád. S hokejistou se kdekdo rád vyfotil. Včetně hradního kancléře. Fotka ale není to jediné, co je spojuje. O celé věci pojednával včerejší pořad 168 hodin moderátorky Nory Fridrichové.

Jágr: Fridrichová na ČT vytáhla jeho otce. Prý je tu problém, možná náhoda
Foto: Facebook Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr

Hráč s číslem 68 si skutečně potřásl pravicí s generálním tajemníkem čínské komunistické strany, prezidentem Si Ťin-pchingem. Toho čínská média titulují vládce lidu. Po loňské změně ústavy může být v čele státu neomezeně dlouho. Pod jeho vedením se poměry v Číně ještě zhoršily. Svoboda slova neexistuje. Stále naopak existují političtí vězni i tresty smrti. Čína je v podezření, že obchoduje s jejich orgány. Muslimskou menšinu Ujgurů drží v táborech. Jaromír Jágr říká, že jel do Číny propagovat dobrou věc, tedy hokej. A to kvůli zimní olympiádě v Číně v roce 2022.

Anketa

Zaslouží si Jaromír Jágr od Zemana vyšší státní vyznamenání, než jaké dosud má?

hlasovalo: 12365 lidí

„Ty špatné komentáře jsou k tomu, že jsem jel do Číny, nebo jen kvůli tomu, že jsem jel s prezidentem Zemanem? Některé komentáře mě hrozně překvapují, protože já si nemyslím, že jsem udělal něco špatného. Já tam jel jako sportovec,“ poznamenal ke své cestě Jágr.

Původní text ZDE.

„On si toho musel být dobře vědom, že bude vystaven kritice. Protože ne všichni schvalují Miloše Zemana. Ne všichni schvalují jeho časté návštěvy do Číny. Takže on si, myslím, platí tu cenu za tuto prezidentskou návštěvu v Číně,“ zmínil politolog Miloš Brunclík. 

Následně se pořad věnoval fotografii, s níž se pochlubil kancléř Vratislav Mynář, jenž stál po boku slavného hokejisty. Úspěšného sportovce ale s Hradem a kancléřem spojuje víc než tento snímek. Jágrovi rodiče jsou spjati s firmou, kterou vyšetřuje policie právě kvůli zakázce pro Hrad. Stavební firma Energie, kterou spoluvlastní Jaromír Jágr starší, je totiž stíhaná za stamilionovou manipulaci zakázky v sídle prezidenta. Jedná se konkrétně o zakázku od Lesní správy Lány na zpevnění okolí vodní nádrže Klíčava v lánské oboře za 191 milionů korun.

„Já o tom nevím nic, protože marodím druhý rok,“ uvedl spolumajitel společnosti Energie – stavební a báňská Jaromír Jágr starší. „Se samozřejmě nabízí to propojení, které mě hned napadlo. Tedy že prostě to nemusí být úplně náhoda. Ale samozřejmě to náhoda být může. Těžko, těžko říct, proč se spolu oba dva pánové fotí,“ poznamenal k snímku redaktor MF Dnes Lukáš Valášek.  

Jaromír Jágr starší však žádnou souvislost nevidí, Jágr mladší se podle jeho slov fotí se stovkami lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…