Jágr to schytal směrem od Bakaly: Hokej není na prodej Číňanům!

05.05.2019 20:19

Kritika spadající na hokejistu Jaromíra Jágra za to, že byl součástí delegace prezidenta Miloše Zemana při návštěvě Číny, aby propagoval lední hokej, nebere konce. Tentokrát se do něj na serveru podnikatele Zdeňka Bakaly pustil ve svém komentáři Jan Lipold. Pranýřoval jej za to, že se „spustil s rudými diktátory“ a je pro mnohé akorát velkým zklamáním.

Jágr to schytal směrem od Bakaly: Hokej není na prodej Číňanům!
Foto: KPR
Popisek: Jaromír Jágr v Číně

Celonárodní rozprava k návštěvě Jaromíra Jágra v Číně podle komentátora Lipolda brzy vykrystalizovala do dvou základních postojů. „První: Náš hrdina zklamal, spustil se s rudými diktátory a vyfotil s Mynářem, lámeme nad ním hůl. Druhý: To je pokrytecké moralizování, s Čínou kooperuje plno jiných celebrit sportu,“ glosoval a připomněl, že Jágr je jen hokejista, ne svatý Václav.

Vyčítat Jágrovi jeho počínání prý není přepjaté ani licoměrné. Chtít po Češích, aby se na to dívali s chladnou hlavou a aby si do sportovce Jaromíra nepromítali svoje nesportovní tužby nebo mindráky, je podle Lipolda skoro nemožné. 

Připomněl, že jde o hokej, národní sport číslo 1, vrostlý do dějin, zlaté české ručičky. To je podle komentátorova mínění už sám oficiální vývoz českého hokeje do Číny sporný. „Proto někteří berou takovou spolupráci úkorně. Vycházejí z ne zcela neoprávněného pocitu, že lední hokej je něčím víc, národním dědictvím a majetkem. A není na prodej komunistům,“ zdůraznil.

„Za téhle situace je těžké přepnout do módu ‚je to jenom sport & zábava‘, pokrčit rameny, nechat Čínu a postavy Zemanovy delegace plavat a zůstat u potěšení z výkonů na ledě,“ míní komentátor. Nejde to prý porovnávat ani s tím, že si s Čínou, protože jde o peníze, podávají ruce i jiné sportovní legendy. „Odpárat Jágra od české zkušenosti a hrdosti na rodáka, který světu ukázal, co umíme, nejde,“ podotkl Lipold.

„Někdo si možná taky myslí, že ve svém věku by měl Jágr význam všech těchhle faktorů doceňovat spíš víc než míň. A on místo toho v totalitní Číně vykládá, že byl vychováván v úctě k autoritám,“ kroutí hlavou Lipold a nediví se, že se někdo cítí zhrzeně. Někteří lidé prý mají pocit, že do hrdiny investovali kus své lásky, a on ji jim přestal splácet. „A někde tady už začíná to plané moralizování a falešná projekce vlastních iluzí,“ dodal Lipold. „To neděláš dobře, Jaromíre…,“ vzkázal úspěšnému hokejistovi na závěr.

Původní zdroj ZDE.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…