Jak správně souložit? Švédové natočili migrantům VIDEO

09.05.2018 8:30

Přibližně devět milionů korun investovala švédská vláda do instruktážních videí, která jsou určena pro migranty ze třetích zemí. Mimo jiné se z nich dozvědí něco více o ženských genitáliích a seznámí se s novými sexuálním pozicemi.

Jak správně souložit? Švédové natočili migrantům VIDEO
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Vedle neznalosti švédštiny a nedostatku odborných znalostí, které by migrantům pomohly se uplatnit na pracovním trhu, panují značné rozdíly v oblasti sexuality. Nově příchozí migranti mají jen mizivé povědomí o záležitostech, ve kterých se velmi dobře orientují i švédští školáci. Právě z nepochopení některých aspektů lidské sexuality potom dochází k mnoha nesrovnalostem, kteří často vyústí v páchání sexuálních deliktů.

Ačkoli to švédská vláda otevřena neříká, případy sexuálního obtěžování a znásilnění se velmi často týkají právě migrantů z Afghánistánu, Sýrie, Iráku či afrických zemí. Předejít dalším problémům by měl projekt „animovaných videí“, do kterého vláda investovala v první fázi asi 350 000 eur, tedy v přepočtu téměř 9 milion českých korun. Celkem jedenáct videí se sexuální tématikou by mělo pomoci migrantům se lépe dostat do obrazu.

Anketa

Vyčítáte Jaroslavu Foldynovi účast na akci Nočních vlků?

hlasovalo: 10869 lidí

Švédské ministerstvo sociálních věcí označilo projekt za „mimořádně naléhavý“. Jak píše německý deník Die Welt, vyrobeno bylo doposud jedenáct videí ve čtrnácti jazykových mutacích. Mimo jiné v arabštině, perštině, somálštině, kurdštině nebo angličtině. „Animované filmy využívají jednoduchou grafiku k vysvětlení, jak funguje lidské tělo v oblasti sexuality. Jeden z dílů se věnuje těhotenství, další potratům či mrzačení ženských pohlavních orgánů.“

První film byl na YouTube publikován již na konci letošního března. „Chtěli jsme, aby byly filmy vnímány seriózně. Jejich hlavním cílem je, aby si zejména uprchlíci ženského pohlaví uvědomili, že ve Švédsku mají svá práva i v oblasti lidské sexuality. „Zjistili jsme, že mnoho žen přichází ze zemí, kde existují zcela odlišné normy, zákony a vůbec celkové vnímání sexuálního života,“ argumentovala ministryně sociálních věcí Annika Strandhällová.

Jak Die Welt dodává, obdobný projekt již několik měsíců existuje také v Německu. Přišlo s ním Spolkové centrum pro vzdělávání v oblasti zdraví a hlavním cílem je informovat migranty o sexualitě. Stejně jako ve Švédsku, také v Německu byly filmy natočeny ve čtrnácti jazykových mutacích. Migranti se prostřednictvím nich dozvídají o rozmanitých pohlavních pozicích, praktikách a používání jednotlivých částí těla při sexuálních hrátkách.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pro

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…