Jaká kontrola dokladů? Policejní hlídku v německém ghettu po běžné silniční kontrole napadlo dvacet rozzuřených mužů

05.07.2017 20:04

Německá policie měla včera opět plné ruce práce. Konkrétně v přístavu Bremerhaven, který leží asi šedesát kilometrů od Brém, musela čelit agresi asi dvaceti místních obyvatel.

Jaká kontrola dokladů? Policejní hlídku v německém ghettu po běžné silniční kontrole napadlo dvacet rozzuřených mužů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Jak informuje deník Der Welt, vše začalo v podstatě nevinně. Policisté prováděli rutinní kontrolu motoristů a nic nenasvědčovalo nějakým větším problémům. Vše se změnilo, když zastavila šestadvacetiletého muže, který nebyl coby řidič osobního vozu připoután bezpečnostním pásem. Na žádost policie muž odmítl předložit své doklady. Když policisté na svém požadavku trvali, stával se řidič postupně čím dál tím víc agresivní.

Situace začala po chvíli prudce eskalovat, protože se za muže postavila celá řada jeho příbuzných. Postupně se scházeli na místě incidentu z blízkého okolí a společně se odmítli podvolit pokynům strážců zákona. Nezůstalo ovšem jen u slovních narážek, ale vzrušená debata vyústila ve fyzický konflikt. Policisté byli napadeni pěstmi a kopanci. Rozlícený dav proti nim použil také rozbité skleněné láhve a pepřový sprej.

Policistům se podařilo dav asi dvaceti lidí zpacifikovat jen díky dalším posilám, které byly neprodleně povolány na místo. Incident mezitím natáčeli příbuzní šestadvacetiletého muže na kameru. Vyšetřování bylo zahájeno s pěti násilníky. Ti jsou obviněni z páchání násilí, odmítnutí uposlechnout pokynů policie a narušování veřejného pořádku. Dva z podezřelých byli rovnou umístněni do vazby v přístavním městě Bremerhaven.

Ačkoli se v německých médiích prozatím neobjevila informace o etnickém původu šestadvacetiletého muže a jeho asi dvaceti podporovatelů, lze usuzovat, že nejde o rodilé Němce. Městská čtvrť Bremerhavenu Lehe je považována za ghetto, kde tvoří lidé s migračními kořeny téměř čtyřicet procent obyvatelstva. V roce 2015 bylo navíc do města dle deníku Bild přerozděleno 3000 nových migrantů a další měli ještě přijít.

Hromadné útoky na policisty nejsou v podobných čtvrtích ničím ojedinělým. Na konci května trvalo policistům v Mülheim an der Ruhr celé tři hodiny, než se jim podařilo od sebe dostat příslušníky dvou přistěhovaleckých rodin. K nastolení pořádku musela být povolána asi stovka těžkooděnců a nad městem kroužily také vrtulníky. Čtvrť musela být uzavřena. Bez posil by se několika zásahovým jednotkám podařilo zpacifikovat asi osmdesát členů dvou libanonských klanů jen stěží.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…