Jakl dementuje Bobošíkovou. Klaus prý s její "Hlavou" nechce nic mít

01.09.2013 7:54

Šéfka Suverenity Jana Bobošíková po páteční schůzce s Václavem Klausem dala médiím vědět, že Klaus podpoří nově vzniklý pravicový blok Hlavu vzhůru. Podle informací serveru Týden.cz je skutečnost jiná. Bývalý prezident prý nechce, aby jeho jméno bylo s uskupením spojováno a účast na jeho mítincích téměř vyloučil.

Jakl dementuje Bobošíkovou. Klaus prý s její "Hlavou" nechce nic mít
Foto: Repro ČT
Popisek: Končící prezident Václav Klaus při rozhovoru v ČT

Nový politický subjekt pojmenovaný Hlavu vzhůru!, který sdružuje pravicové politiky, má podle Bobošíkové pomoci ozdravit českou politiku a přivést zemi k prosperitě. Týden.cz píše, že se k němu hlásí například řada bývalých občanských demokratů, dále sdružuje několik politických uskupení  a předsedat mu bude Jana Bobošíková.

Server Týden.cz píše, že zprávy o tom, že Václav Klaus podpoří ve volební kampani uskupení Hlavu vzhůru, nejsou úplně pravdivé. Václav Klaus prý není mediální bublinou, která kolem spojení jeho a nového politického bloku vzniká, vůbec nadšen. Bývalý Klausův spolupracovník Ladislav Jakl Týdnu. cz řekl, že Klaus dokonce zakázal, aby v názvu bloku jeho jméno zaznělo.

Informace o tom, že Klaus vyjádřil tomuto politickému uskupení podporu ve volební kampani, rozšířila Bobošíková v pátek večer po schůzce s bývalou hlavou státu. Podle informací serveru Klaus původně očekával na schůzce pouze Borise Šťastného a nakonec jej prý navštívila zhruba dvacítka lidí z nového politického bloku.

Ladislav Jakl se zmíněného setkání zúčastnil a pro Týden.cz uvedl. "Dokonce tam zaznělo, že jméno Václava Klause nesmí v názvu případného volebního bloku zaznít. Je na Václavu Klausovi, jak a koho podpoří. Ne že poskytne své jméno k volnému užití," napsal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…