Jako Hitler? Erdogan spustil invazi do Řecka, varuje Radek Koten. Mluví o chorých mozcích v EU, padly i neziskovky

07.03.2020 11:43 | Zprávy

ROZHOVOR K aktuální velmi vyhrocené situaci na řecko-turecké hranici se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil poslanec a předseda sněmovního Výboru pro bezpečnost Radek Koten (SPD). Turecko podle něj v současné době vydírá Evropskou unii. Jak by měla vypadat pomoc Řecku? Česko by podle Kotena mohlo přispět nejen materiálně, ale i policejní přítomností v regionu. „Byrokracie v Bruselu žije mimo realitu běžného občana a je infiltrována neziskovými organizacemi, které plní úplně jiné zadání, než jsou zájmy členských států a jejich obyvatel,“ míní Koten a v souvislosti s některými výroky představitelů EU mluví o „výplodech chorých mozků“. Všímá si také zcela odlišné reakce amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten podle něj své území brání. V rozhovoru došlo i na potvrzenou informaci, že Turci k hranicím s Řeckem cíleně sváží další uprchlíky.

Jako Hitler? Erdogan spustil invazi do Řecka, varuje Radek Koten. Mluví o chorých mozcích v EU, padly i neziskovky
Foto: Facebook
Popisek: Radek Koten

Řecko na měsíc vyřazuje z platnosti právo na azyl. Je to podle vás dobře?

Řecko momentálně čelí bezprecedentní invazi způsobené Tureckem. To vydírá EU a hodlá zřejmě získat další peníze pro financování svého dobrodružství v Sýrii. Jakákoliv opatření Řecko zavede pro ochranu svých hranic a území, jsou naprosto legitimní.

Jak by se nyní měla EU postavit k řecké situaci? Jak nejvhodněji pomoci? Někteří navrhují otevřít uprchlíkům hranice, jiní zase vyslat do Řecka české policisty či vojáky. Co byste navrhoval vy?

Řecku bychom měli pomoci jak materiálně, tak vysláním našich policistů. Můžeme jim proaktivně nabídnout naši pomoc a po odsouhlasení způsobu pomoci Řeckem ji můžeme realizovat. Je jasné, že migrační vlna by se mohla dostat až na naše území, a to opravdu nikdo z nás nechce. Otevření hranic je velmi špatný nápad, který podporují hlavně neziskové organizace. Profitují z importu ilegálních migrantů do evropských zemí, aniž za to nesou odpovědnost. Již pět let měla EU šanci vybudovat ochranu vnějších hranic, ale nestalo se nic. Zejména Německo a další státy EU aktivní politikou vítání migrantů a nedodržováním zákonů vytvářejí podmínky pro jejich nepřetržitý příliv a jejich následnou relokaci do všech členských států EU. SPD dlouhodobě upozorňuje na tato nebezpečí, podporujeme aktivní přístup Maďarska k ochraně hranic a požadujeme zavedení podobných opatření v České republice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…